ΕΣΗΕΑ: Τεστ ανίχνευσης του ιού για δημοσιογράφους που γυρίζουν από διακοπές

Με επιστολή της προς τα ΜΜΕ η ΕΣΗΕΑ συνιστά τεστ κορονοϊού  για τους δημοσιογράφους που γυρίζουν από διακοπές.

ΕΣΗΕΑ: Τεστ ανίχνευσης του ιού για δημοσιογράφους που γυρίζουν από διακοπές

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΣΗΕΑ

Προς τους
Υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με δεδομένη τη νέα έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα όσα στην από 6.05.2020 επιστολή μας σας είχαμε τονίσει σχετικά με τη λήψη των μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων αποτελεί επιτακτική ανάγκη ειδικότερα στο παρόν κρίσιμο χρονικό σημείο της επιστροφής των συναδέλφων δημοσιογράφων από τη θερινή τους άδεια, πολλών εκ των οποίων από επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές.

Ιδιαιτέρως πρέπει να σας επιστήσουμε την προσοχή για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας ανάμεσα στους δημοσιογράφους, την αποφυγή συγχρωτισμού κυρίως σε κλειστούς χώρους, την τακτική απολύμανση των χώρων εργασίας, τους συχνούς εξαερισμούς, τον διαχωρισμό μεταξύ εργαζομένων στη σύνταξη και ρεπόρτερ και πρώτιστα τη χρήση μάσκας εντός κλειστών χώρων.

Πέραν όλων αυτών, σας καλούμε να συνεργαστείτε με τον ΕΔΟΕΑΠ για την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης του ιού στους δημοσιογράφους, οι οποίοι επιστρέφουν από διακοπές, από Δευτέρα 24 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, μέσω της αποστολής συγκεντρωτικών καταστάσεων στο e-mail gramarxiatrou@edoeap.gr (τηλέφωνο επικοινωνίας 210-7264807 και 818).

Για τη διασφάλιση της αποφυγής τυχόν διασποράς του ιού από κάποιον φορέα κρίνεται σκόπιμο να απέχουν οι συνάδελφοι από τα καθήκοντά τους δικαιολογημένα και χωρίς να επιβαρυνθεί η κανονική τους άδεια μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι από πλευράς των διοικήσεων τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα πρόληψης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων και συνακόλουθα η απρόσκοπτη λειτουργία της ενημέρωσης.