Επιστολή Ίρβινγκ-παικτών κατά της επανέναρξης του NBA: «Δεν θα το βουλώσουμε»

Ένα συνασπισμό αθλητών και αθλητριών που αντιμάχονται την επανέναρξη του NBA στο Ορλάντο έχει δημιουργήσει ο Κάιρι Ίρβινγκ. Η επίσημη τοποθέτησή τους στο ESPN.

Επιστολή Ίρβινγκ-παικτών κατά της επανέναρξης του NBA: «Δεν θα το βουλώσουμε»

Ο Κάιρι Ίρβινγκ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να τραβήξει μέχρι τέλους την προσπάθειά του να ανατρέψει την επανέναρξη του NBA στο Ορλάντο, έχοντας καταφέρει να φέρει και άλλους παίκτες στο πλευρό του γι' αυτό τον σκοπό, όπως τους Ντουάιτ Χάουαρντ και Έιβερι Μπράντλεϊ, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, αυτός ο συνασπισμός αθλητών και αθλητριών που προσπαθούν να βάλουν φρένο στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ως μέσο διαμαρτυρίας και πίεσης κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας εναντίον των μειονοτήτων απέστειλε επίσημη δήλωση στο ESPN.

«Δεν θα το βουλώσουμε. Είμαστε μια ομάδα αντρών και γυναικών από διαφορετικές ομάδες που μπορεί να είναι αντίπαλοι, ωστόσο κάναμε πέρα τα... εγώ μας και τις διαφορές μας για να σιγουρέψουμε πως θα παραμείνουμε ενωμένοι και απαιτούμε ειλικρίνεια κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης εποχής», αναφέρεται αρχικά στην επιστολή τους, ενώ προσέθεσαν ότι «ως μία καταπιεσμένη κοινότητα που βρίσκεται στο στόχαστρο για πάνω από 500 χρόνια και χρησιμοποιείται για την πνευματική ιδιοκτησία της και το ταλέντο της και δολοφονείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι πρέπει να "μας προστατεύουν και υπηρετούν" λέμε ως εδώ».

Μέσω της επίσημης αυτής τοποθέτησης, θέτονται ερωτήματα για το ποια ουσιαστική κίνηση θα κάνει το NBA για να περάσει το μήνυμα κατά του ρατσισμού, ενώ ζητούνται απαντήσεις σε θέματα όπως τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στη Φλόριντα, τις συνθήκες της καραντινάς των παικτών, την ασφάλιση των αθλητών σε περίπτωση ασθένειας, όπως και το πλάνο του NBA σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού στην επανέναρξη.

Κλείνοντας, η επιστολή, η οποία συνυπογράφεται και από αρκετές παίκτριες του WNBA, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όλο αυτό δεν γίνεται για τους παίκτες, αθλητές ή διασκεδαστές. Πρόκειται για ένα γκρουπ ανδρών και γυναικών που είναι ενωμένοι για την αλλαγή. Ο καθένας στον τομέα του δεν πρόκειται απλώς να το βουλώσει και να παίξει προκειμένου να αποσπαστεί από αυτό που είναι στα αλήθεια το σύστημα: Χρησιμοποίηση και κακοποίηση. Ποια είναι η ΜΕΓΑΛΗ εικόνα; Είμαστε εδώ για την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΑΓΗ».

Το σίγουρο είναι ότι πλέον το NBA έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, ενώ το χάσμα μεταξύ τους είναι όλο και μεγαλύτερο.