NBA: Βάζει... «μπουρλότο» στην επανέναρξη ο Ίρβινγκ!

Ο Κάιρι Ίρβινγκ επιχειρεί να πείσει τους παίκτες του NBA να απέχουν από την επανέναρξη του Ορλάντο, θέτοντας σε κίνδυνο το σχέδιο του Άνταμ Σίλβερ.

NBA: Βάζει... «μπουρλότο» στην επανέναρξη ο Ίρβινγκ!

Περίεργο κλίμα επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις τάξεις του NBA αναφορικά με την επανέναρξη. Προ ολίγων ημερών ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι είχε αποκαλύψει ότι 40-50 παίκτες δεν θέλουν να βρεθούν στο Ορλάντο για την επανέναρξη, ενώ πλέον προέκυψε ότι ο Κάιρι Ίρβινγκ έχει... ενεργό ρόλο στην αποχή των παικτών.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι το βράδυ της Παρασκευής (12/6) ο Ίρβινγκ οργάνωσε μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των παικτών του ΝΒΑ, με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής της σεζόν, κάτι που φυσικά αντιτίθεται στο συμφωνηθέν σχέδιο του Άνταμ Σίλβερ.

Ο άσος των Μπρούκλιν Νετς δεν είναι... τυχαίος, αφού πέρα από τη λάμψη του σούπερ σταρ που απολαμβάνει στη λίγκα είναι και αντιπρόεδρος στην Ένωση Παικτών, πίσω δηλαδή από τον πρόεδρο Κρις Πολ.

Στην τηλεδιάσκεψη ο 28χρονος πόιντ γκαρντ τάχθηκε ρητά κατά της επανέναρξης. «Διαφωνώ να πάμε στο Ορλάντο. Είμαι έτοιμος να δώσω ό,τι έχω για την κοινωνική ισότητα», τόνισε, αναφερόμενος στα θέματα ρατσισμού και φυλετικών ανισοτήτων που επανήλθαν στο προσκήνιο στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Με λίγα λόγια, ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν εναντιώνεται στην επανέναρξη για λόγους ασφάλειας ή φόβους για την υγεία των παικτών, αλλά επειδή θεωρεί ότι η αποχή τη δεδομένη στιγμή θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Βέβαια, δεν συμφωνούν όλοι οι παίκτες με αυτή την άποψη, κάτι που φάνηκε και από τους μόλις 80 συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη (πολύ λιγότεροι του αναμενόμενου, από τη στιγμή που προσκλήθηκαν όλοι οι παίκτες του NBA).

Από όσους έλαβαν μέρος πάντως ξεχώρισαν τα ονόματα των Έιβερι Μπράντλεϊ, Μάλκολμ Μπρόγκντον, Κάιλ Λάουρι, Ντόνοβαν Μίτσελ, Ντουάιτ Χάουαρντ, όπως και του ίδιου του προέδρου της Ένωσης, Κρις Πολ!