Νικς: Επιτέλους... πήραν θέση για τον Τζόρτζ Φλόιντ! (pic)

Οι Νικς έγιναν η τελευταία ομάδα του NBA που τοποθετήθηκε για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ με επίσημη θέση τους, η οποία όμως προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις.

Νικς: Επιτέλους... πήραν θέση για τον Τζόρτζ Φλόιντ! (pic)

Το NBA πήρε εξαρχής θέση υπέρ των διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη. Τόσο ο Άνταμ Σίλβερ όσο και οι ομάδες ξεχωριστά έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών ανισοτήτων.

Μόνο οι Νικς πήραν διαφορετική οδό, επιλέγοντας την σιωπή, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Τελικά, μετά από δύο εβδομάδες, όπου μεσολάβησαν δύο διευκρινιστικές επιστολές προς τους υπαλλήλους της ομάδας, οι οποίες διέρρευσαν προκαλώντας σάλο για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος, ο σύλλογος της Νέας Υόρκης αποφάσισε να αλλάξει στάση.

Επιτελούς, οι Νικς πήραν επίσημα θέση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο καθένας από εμάς έχει να παίξει έναν ρόλο στη δημιουργία μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη και ισότητα. Μια κοινωνία όπου δεν υπάρχει ρατσισμός, μισαλλοδοξία, βία ή μίσος. Στεκόμαστε στο πλευρό όσων διεκδικούν μια θετική αλλαγή».

Βέβαια, και πάλι υπήρξαν αντιδράσεις για αυτή την κίνηση της ομάδας του Τζέιμς Ντόλαν, με πολλούς να κάνουν λόγο για μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε μέχρι οι Νικς να αποφασίσουν να τοποθετηθούν, όπως και για τη σαφή απουσία του συνθήματος "Black Lives Matter", η οποία καθιστά το κείμενο πιο ουδέτερο από αυτό που αρμόζει στην περίσταση.