Νικς: Νέα διευκρινιστική επιστολή μετά τον σάλο!

Μετά από τις αντιδράσεις που έφερε η επιστολή των Νικς, μέσω email στους υπαλλήλους της, ο Τζέιμς Ντόλαν με νέα διευκρινιστική επιστολή επιχείρησε να μαζέψει την κατάσταση.

Νικς: Νέα διευκρινιστική επιστολή μετά τον σάλο!

Οι Νικς βρέθηκαν στο επίκεντρο δριμείας κριτικής στις ΗΠΑ, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα του NBA, η οποία δεν πήρε επίσημη θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη, αλλά επέλεξε την σιωπή.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης απέστειλε επιστολή στους εργαζομένους μέσω email προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, ωστόσο το περιεχόμενο της που διέρρευσε στον Τύπο έφερε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις!

Βλέποντας τον σάλο που δημιουργήθηκε από την πρώτη επιστολή, ο Τζέιμς Ντόλαν αποφάσισε να αποστείλει δεύτερη, διευκρινιστική επιστολή, προσπαθώντας να συμμαζέψει την κατάσταση.

Αναλυτικά η νέα επιστολή:

«Χθες έκανα μία ειλικρινή προσπάθεια να σας δείξω την οπτική μου σε ένα πολύ δύσκολο θέμα στο οποίο δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα σε πολλούς και δεν θέλω να υπάρχει σύγχυση σχετικά με το πού στέκομαι εγώ ή η εταιρεία. Θα είμαι ξεκάθαρος λοιπόν: Αποδοκιμάζουμε σθεναρά και απορρίπτουμε τον ρατσισμό εναντίον όλων.

Αυτό που ήθελα να τονίσω με την προηγούμενη επιστολή μου ήταν η σημασία των δράσεων και η τήρηση των αρχών μας. Ο ρατσισμός γεννιέται από την αμάθεια και εξαρτάται από τον καθένα μας να καταλάβει ότι ο άνθρωπος που εργάζεται δίπλα του είναι ίσος του, ανεξαρτήτως χρώματος ή άλλων στοιχείων. Οποιουδήποτε είδους αδικία σε έναν άνθρωπο είναι αδικία για όλους. Έτσι παλεύουμε εμείς τον ρατσισμό Ξεκινάμε από τους εαυτούς μας και από οι πράξεις μας καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Έτσι θέτουμε το παράδειγμα και αυτό ήταν το μήνυμά μου στην προηγούμενη επιστολή μου.

Είμαι περήφανος για το περιβάλλον που έχετε δημιουργήσει. Ξέρω ότι είναι δύσκολη περίοδος και πάντα θα επικοινωνούμε για τα δύσκολα θέματα. Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την κοινότητά μας να βελτιωθεί και ξέρω ότι θα κάνετε το ίδιο», έγραψε ο ιδιοκτήτης των Νικς.