Νικς: Αντιδράσεις για τη σιωπή τους στη δολοφονία του Φλόιντ

Οι Νικς είναι πλέον η μοναδική ομάδα που δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, προκαλώντας αντιδράσεις.

Νικς: Αντιδράσεις για τη σιωπή τους στη δολοφονία του Φλόιντ

Η άρνηση των Νικς να πάρουν επίσημα θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη, επιλέγοντας τον δρόμο της σιωπής, έχει δικαιολογημένα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Μάλιστα, πλέον είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει εκφραστεί για το τραγικό συμβάν μέσω ανακοίνωσης ή κάποιου παράγοντάς της, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βιώνουν ένα ασυγκράτητο κύμα διαμαρτυριών και ταραχών σε όλη τη χώρα.

Η προτελευταία ομάδα που δεν είχε τοποθετηθεί για τον Φλόιντ ήταν οι Σπερς, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να παραχωρεί συνέντευξη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον Ντόναλντ Τραμπ και κατακρίνοντας την αστυνομική βία.

Το γεγονός ότι η ομάδα της Νέας Υόρκης είναι μοναδική σε όλη τη λίγκα που ακόμα δεν έχει πάρει θέση έχει προκαλέσει και έντονο εκνευρισμό στους παίκτες και τους εργαζομένους του συλλόγου.

Η κατάσταση μάλιστα έγινε ακόμα χειρότερη, μετά την επιστολή του ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζέιμς Ντόλαν, την οποία απέστειλε μέσω email για να αιτιολογήσει την απόφασή του.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι από εσάς έχουν ζητήσει από την εταιρεία να βγάλει ανακοίνωση για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό στη Μινεσότα. Θέλω να ξέρετε ότι καταλαβαίνω την σημασία του γεγονότος. Θέλω να καταλάβετε λοιπόν την θέση μας.

Είναι άσχημη περίοδος για την χώρα. Ο κορονοϊός και η ανησυχία των πολιτών έχουν αλλάξει την ζωή μας. Στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν σεβόμαστε τις αξίες του σεβασμού και του ειρηνικού χώρου εργασίας. Πάντα θα το κάνουμε.

Ως εταιρεία στον χώρο του αθλητισμού και της διασκέδασης δεν είμαστε πιο ικανοί από κάποιον άλλο στο να εκφέρουμε άποψη για κοινωνικά ζητήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παίκτες των Νικς έχουν συμμετάσχει σε ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίες. Όταν όμως η ομάδα παραμένει επίσημα σιωπηλή σε μια τέτοια περίοδο είναι λογικό να προκαλούνται αντιδράσεις.