ΗΠΑ: ΛεΜπρόν και Γκομπέρ για τη δολοφονία Αφροαμερικάνου από αστυνομικό

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και στο χώρο του NBA. ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ρούντι Γκομπέρ πήραν και αυτοί θέση για το συμβάν.

ΗΠΑ: ΛεΜπρόν και Γκομπέρ για τη δολοφονία Αφροαμερικάνου από αστυνομικό

Οργή και τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ακόμα άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικό, την ώρα που οι συνάδελφοί του κοιτούν άπραγοι το συμβάν.

Ο άτυχος άνδρας ονόματι Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή ακινητοποιημένος και ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, αφού πρώτα ο αστυνομικός τον πίεσε στον λαιμό για τρία ολόκληρα λεπτά.

Το ανατριχιαστικό συμβάν βιντεοσκοπήθηκε και στο επίμαχο βίντεο ακούγεται χαρακτηριστικά η φωνή του άτυχου άντρα να λέει «δεν μπορώ να αναπνεύσω», λίγες στιγμές πριν χάσει τη ζωή του, ενώ ακούγονται φωνές περαστικών που παρακαλούν τον αστυνομικό να σταματήσει.

Από τον χώρο του NBA, υπάρχουν ήδη αρκετές αντιδράσεις για ένα ακόμα περιστατικό φυλετικής βίας από αστυνομικές δυνάμεις, με τον Ρούντι Γκομπέρ να αναρτά το σοκαριστικό βίντεο μιας αναίτιας δολοφονίας στο λογαριασμό του στο Twitter, γράφοντας:

«Αν αφήνεις το συνάδελφό σου να το κάνει αυτό σε άλλον άνθρωπο, χωρίς να προσπαθήσεις να τον σταματήσεις ή να του μιλήσεις, είσαι εξίσου ένοχος, όπως εκείνος. Είναι εκνευριστικό, για την πλειοψηφία των καλών αστυνομικών που ρισκάρουν κάνοντας την δουλειά τους με το σωστό τρόπο κάθε μέρα».

Στη συνέχεια και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε θέση, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού, χρησιμοποιώντας σε αντιδιαστολή του φωτογραφία του αστυνομικού πάνω από τον Φλόιντ και την φωτογραφία του Κόλιν Καπέρνικ, που το 2016 διαμαρτυρήθηκε γονατίζοντας στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και για τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Do you understand NOW!!??!!?? Or is it still blurred to you?? ??‍♂️ #StayWoke?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LeBron James (@kingjames) στις

«Καταλαβαίνετε ΤΩΡΑ!!??!!?? Ή σας είναι ακόμη θολό; Μείνετε σε εγρήγορση!», έγραψε ο σούπερσταρ των Λέικερς.

Ο δήμαρχος της πόλης καταδίκασε το συμβάν και ήδη οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν αποπεμφθεί από το αστυνομικό σώμα της πόλης. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τους έχουν ασκηθεί κατηγορίες για φόνο.

Για το περιστατικό πήρε θέση και ο προπονητής των Ουόριορς, Στιβ Κερ.