Εξοργισμένος ο Κερ με τον θάνατο Αφροαμερικανού από Αστυνομικό: «Αυτό είναι δολοφονία» (vid)

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ο θάνατος ενός Αφροαμερικανού από Αστυνομικό, o οποίος τον ικέτευε για τη ζωή του. Ο Στιβ Κερ εξέφρασε την οργή του για το γεγονός. Δείτε το επίμαχο video. 

Εξοργισμένος ο Κερ με τον θάνατο Αφροαμερικανού από Αστυνομικό: «Αυτό είναι δολοφονία» (vid)

Στη Μινεσότα των ΗΠΑ, ένας Αστυνομικός σταμάτησε για εξακρίβωση στοιχείων έναν Αφροαμερικανό. Ο Αστυνομικός στη συνέχεια έριξε κάτω στο έδαφος τον πολίτη, έχοντας το γόνατο στο λαιμό του. Το γεγονός, μάλιστα, καταγράφηκε σε video, με το θύμα να φωνάζει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω, μην με σκοτώνεις».

Οι μάρτυρες που ήταν εκεί εξέφρασαν την αντίδρασή τους, ζητώντας από τον Αστυνόμο να βγάλει το πόδι του από τον λαιμό του άνδρα, καθώς έβλεπαν πως η μύτη του αιμορραγεί.

Στη συνέχεια, το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης δήλωσε ότι το θύμα (Φλόιντ το επίθετό του) μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και πέθανε λίγο αργότερα, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, ο Αφροαμερικανός αντιστάθηκε στους αξιωματικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψής του για πλαστογραφία. Το Γραφείο Ποινικών Συλλήψεων της Μινεσότα διερευνά το περιστατικό και τις συνθήκες θανάτου του άνδρα.

O παλαίμαχος μπασκετμπολίστας των Σικάγο Μπουλς και νυν προπονητής των Γουόριος, Στιβ Κερ, είναι ένας άνθρωπος πολιτικοποιημένος, αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητος σε τέτοια θέματα. Ας μην ξεχνάμε πως ο πατέρας του δολοφονήθηκε στη δεκαετία του '80. Παρέθεσε, λοιπόν, το σχετικό άρθρο της "Washington Post" για το θέμα και έγραψε: "Αυτό είναι δολοφονία. Αηδιαστικό. Σοβαρά, τι διάολο συμβαίνει στις ΗΠΑ";