Last Dance: Ο Τζόρνταν ήθελε Adidas- Φωτογραφήθηκε στο logo του “Air” με... New Balance (pics)

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήθελε να υπογράψει με την Adidas αλλά αυτή έκανε ένα.... λάθος.

Last Dance: Ο Τζόρνταν ήθελε Adidas- Φωτογραφήθηκε στο logo του “Air” με... New Balance (pics)

Στα αποκαλυπτικά επεισόδια του “Last Dance” μαθαίνουμε αρκετά και για τα παπούτσια Air Jordan τα οποία «απογείωσε» ο Μάικλ Τζόρνταν όπως και γενικότερα την ανερχόμενη τότε NIKE.

Κι όμως… Ο Μάικλ Τζόρνταν τότε ήθελε να υπογράψει με την Adidas.Ο γερμανικός αθλητικός κολοσσός είχε συμβόλαιο με το ΝΒΑ και με πρωτοκλασάτα ονόματα της εποχής και μοιραία ο 21χρονος τότε Τζόρνταν ήθελε να υπογράψει μαζί της.

Στο ντοκιμαντέρ του ESPN ο μάνατζερ του Τζόρνταν Ντέιβιντ Φαλκ εξηγεί: «Η Adidas ήταν δυσλειτουργική εκείνη την περίοδο και μου είχαν πει ότι “θα θέλαμε τον Τζόρνταν, αλλά δεν μπορούμε να του φτιάξουμε παπούτσι αυτή τη στιγμή”. Ήθελα ο Μάικλ να πάει στη NIKE γιατί ήταν ανερχόμενη τότε. Δε μπορούσα όμως να τον πείσω να μπει στο αεροπλάνο για να τους επισκεφτεί, οπότε τηλεφώνησα στους γονείς του"!

Τζόρνταν: "Η μητέρα μου, μού είπε "θα ακούσεις τι θα σου πουν. Μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά θα το κάνεις".

Ντελόρις Τζόρνταν: "Μου είπε, μαμά δεν θέλω, ξέρω τι θέλω να κάνω. Δεν θέλω να πάω στη NIKE. Του είπα: “Μάικλ, πρέπει να τους δώσεις μία ευκαιρία'".

Τζόρνταν: "Οπότε με ανάγκασε να μπω στο αεροπλάνο και να πάω να ακούσω την προσφορά. Πήγα στην συνάντηση, η NIKE μου έκανε μία μεγάλη προσφορά και ο πατέρας μου μού είπε ότι θα είμαι χαζός αν δεν δεχθώ αυτή την προσφορά”.

Έτσι ξεκίνησε αυτή η συνεργασία η οποία ακόμα και σήμερα αποφέρει πάρα πολλά εκατομμύρια και στις δύο πλευρές.

Η ΝΙΚΕ μάλιστα, πίστευε τότε πως στο τέλος της 4ετίας θα έχει βγάλει από τη συνεργασία με τον Μάικλ Τζόρνταν 3 εκατομμύρια δολάρια και στην πρώτη του σεζόν, ο Τζόρνταν έβγαλε 126 εκατομμύρια δολάρια.