Φλόιντ για Μπουλς: «Είναι οι Μπιτλς του ΝΒΑ - Έχουν το δικαίωμα να... πεθάνουν με τον τρόπο τους»

O Tιμ Φλόιντ αποκάλυψε το σχόλιο που έκανε στον ιδιοκτήτη των Μπουλς, όταν του προτάθηκε να αναλάβει το Σικάγο, μετά τη διάλυση της σπουδαίας εκείνης ομάδας με τους Τζόρνταν, Πίπεν, Ρόντμαν,  το 1998.

Φλόιντ για Μπουλς: «Είναι οι Μπιτλς του ΝΒΑ - Έχουν το δικαίωμα να... πεθάνουν με τον τρόπο τους»

Το όνομα του Τιμ Φλόιντ έγινε και πάλι γνωστό στο ευρύ κοινό, μέσα από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Last Dance», το οποίο είναι αφιερωμένο στους σπουδαίους Σικάγο Μπουλς της δεκαετίας του '90. To 1998, ύστερα από τον έκτο τίτλο των «ταύρων» μέσα σε οκτώ χρόνια, η διοίκηση αποφάσισε να «σκοτώσει» εκείνη την τρομερή ομάδα, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και απορίες.

«The Last Dance: Δείτε τα πρώτα 5 λεπτά από το ντοκιμαντέρ για τους Μπουλς και τον Τζόρνταν (vid)

Σε αυτό, βέβαια, έχει ευθύνη ο GM των Μπουλς, Τζέρι Κράουζε. Ναι μεν είχε και εκείνος συμβολή στην επιτυχία της ομάδας, με τις εύστοχες επιλογές που έκανε, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν 1997-98 είχε έρθει σε ρήξη με τους πρωταγωνιστές. Ήταν άσχημα τσακωμένος με τον Σκότι Πίπεν, είχε ψυχρή σχέση με τον Μάικλ Τζόρνταν, ενώ για τους λόγους του δεν συμπαθούσε πλέον τον προπονητή Φιλ Τζάκσον. Αποφάσισε πως οι "ταύροι" θα έπρεπε να μπουν σε νέα εποχή, να προχωρήσουν σε ανανέωση και να πορευτούν από την αρχή με έναν νέο κόουτς. Ο λόγος για τον Τιμ Φλόιντ.

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις το «Τhe Last Dance»

Αποτέλεσμα; Ο Φιλ Τζάκσον να αποχωρήσει, ο Μάικλ Τζόρνταν να αποφασίσει να σταματήσει το μπάσκετ σε ηλικία 35 ετών, ο 33χρονος Σκότι Πίπεν πήγε με μεγάλο συμβόλαιο στους Ρόκετς, ενώ έφυγε από το Σικάγο και ο Ντένις Ρόντμαν που ήταν πλέον 37 ετών.

Ο Τιμ Φλόιντ, ο οποίος και ανέλαβε τους Σικάγο Μπουλς, προχώρησε σε μία αποκάλυψη, για τα λόγια που είπε στον ιδιοκτήτη των "ταύρων", όταν του προτάθηκε να αναλάβει την ομάδα: "Είπα στον Ρέινσντορφ εκείνη την ημέρα. Δεν νομίζω ότι ο Τζέρι καταλαβαίνει ότι αυτοί οι τύποι είναι ουσιαστικά οι... Μπιτλς. Είναι το πιο διάσημο franchise που έχει βγει ποτέ. Του είπα, ΄αν ήμουν εσύ, δεν θα το έκανα αυτό. Ούτε την επόμενη σεζόν. Άστο να πεθάνει με φυσικό θάνατο, γιατί υπάρχουν μερικές ομάδες και παίκτες που απλά δεν χαλάς. Αυτοί οι τύποι είχαν κερδίσει το δικαιώμα να πεθάνουν με τον δικό τους τρόπο.

Και ο Ρέινσντορφ με ρώτησε, 'Τιμ, θα πεις στον Κρουζ όσα μου είπες;'. Του το είπα και μου είπε δεν καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν θέλω να δουλέψω ξανά με τον Φιλ. Του είπα, 'εσύ κάνε κάτι άλλο και άσε τον Φιλ να κάνει την δουλειά του; Έτσι όλοι θα μένετε μακρυά γιατί θα δουλεύετε.

Ήταν άβολο. Δεν ήθελα να πάω. Η εμπειρία πάντως στο Σικάγο ήταν μια σπουδαία περιπέτεια. Χαίρομαι που έγινε. Κουράστηκα και βαρέθηκα να με λένε το φιλαράκι του Τζέρι για το ψάρεμα».

Όταν ο Ρόντμαν τρέλανε τον Τζόρνταν γιατί ήθελε… διακοπές στο Λας Βέγκας (vid)