Ο σπουδαίος Τόνι Πάρκερ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Ο σπουδαίος Τόνι Πάρκερ, ύστερα από 18 σεζόν στο ΝΒΑ, έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, συν τίτλους και μετάλλια με την Γαλλία, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του σε ηλικία 37 ετών. 

Ο σπουδαίος Τόνι Πάρκερ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων γκαρντ όλων των εποχών, ο σπουδαίος Τόνι Πάρκερ, ανακοίνωσε την απόσυρση του από την αγωνιστική δράση σε ηλικία 37 ετών. Ο Γάλλος διεθνής γκαρντ αγωνίστηκε για 18 σεζόν στο ΝΒΑ (τις 17 με τους Σπερς), κατακτώντας 4 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή (2003, 2005, 2007, 2014) με την ομάδα των Σπερς, ενώ αναδείχτηκε και MVP των τελικών το 2007. Έγινε Ντραφτ το 2001 από το Σαν Αντόνιο, έχοντας επιλεγεί στην 28η επιλογή.

Παράλληλα, διέπρεψε και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρα του, το οποίο και οδήγησε στην κορυφή του Eurobasket του 2013 στη Σλοβενία. Με την πατρίδα του συνολικά κατέκτησε 4 μετάλλια. Ένα χρυσό (2013), ένα ασημένιο (2011) και δύο χάλκινα (2005, 2015)

Το μήνυμα του για την αποχώρηση του από την αγωνιστική δράση: «Όντας αρκετά συναισθηματικά φορτισμένος, ανακοινώνω την απόσυρση μου από την αγωνιστική δράση στο μπάσκετ. Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι. Ούτε στα τρελά μου όνειρα δεν πίστευα πως θα ζήσω όλες αυτές τις απίστευτες στιγμές στο ΝΒΑ και στην εθνική Γαλλίας. Σας ευχαριστώ για όλα».

Παράλληλα, παραχώρησε και σχετική συνέντευξη στις ΗΠΑ, στην οποία και ξεκαθαρίζει τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση, σχολιάζοντας πως "αποσύρομαι, γιατί δεν μπορώ πλέον να είμαι ο Τόνι Πάρκερ".