NBA Playoffs 2019: «Μαλλιά κουβάρια» με τη διαιτησία στο Ουόριορς - Ρόκετς (vid)

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του πρώτου αγώνα με τους Ουόριορς στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ έχουν οι Ρόκετς.

NBA Playoffs 2019: «Μαλλιά κουβάρια» με τη διαιτησία στο Ουόριορς - Ρόκετς (vid)

Σε ένα αμφίρροπο ματς στο Όκλαντ, οι Ουόριορς νίκησαν με 104-100 τους Ρόκετς στο Game 1 των ημιτελικών των playoffs της Δύσης και έκαναν το 1-0 στη σειρά.

Όμως η διαιτησία του αγώνα προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες στο στρατόπεδο των ηττημένων. Ο προπονητής Μάικ Ντ Αντόνι και ο Κρις Πολ μάλιστα δέχθηκαν τεχνικές ποινές για τις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στη συνέντευξη Τύπου τόσο ο Ντ Αντόνι όσο και ο Τζέιμς Χάρντεν «επιτέθηκαν» στους διαιτητές. Ο προπονητής μάλιστα προέβη σε μια αποκάλυψη.

«Ήρθαν στο ημίχρονο και είπαν ότι έχασαν, αυτό μου είπαν, έχασαν τέσσερις φάσεις. Μιλάμε για 12 βολές» (σημ: οι προσπάθειες των παικτών του Χιούτον ήταν για τρεις πόντους).

Ο Χάρντεν διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Γκριν στα 7,4 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη όταν επιχείρησε τρίποντο που θα μπορούσε να δώσει και τη νίκη στους Ρόκετς.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του NBA που παρακολουθεί τις φάσεις από την αίθουσα επιχειρήσεων δήλωσε στο NBA TV ότι ο Γκριν δεν έκανε φάουλ στον Χάρντεν δεδομένου ότι η επαφή προήλθε από την κίνηση του παίκτη του Χιούστον...

Και ο Γκριν το παρατράβηξε στις δηλώσεις του λέγοντας ότι φάουλ του έκανε ο Χάρντεν. «Όταν κάποιος προσγειώνεται ένα μέτρο μπροστά όταν σουτάρει, δεν είναι δικό μου πρόβλημα» είπε.

Δείτε τη συγκεκριμένη φάση