Πόποβιτς: «Επαναστάτες ήταν ο Τσε και ο Λένιν, όχι ο Γιόκιτς»

Απίστευτη απάντηση έδωσε ο τεχνικός των Σπερς σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον Σέρβο σέντερ!

Πόποβιτς: «Επαναστάτες ήταν ο Τσε και ο Λένιν, όχι ο Γιόκιτς»

Εκτός από κορυφαίος προπονητής, ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι γνωστός για τις ευφυείς και πνευματώδεις απαντήσεις του σε ερωτήσεις δημοσιογράφων (τετριμμένες ή μη), καθώς και για την ευρύτητα των γνώσεων και την τόλμη των απόψεών του. Ούτε η τοποθέτησή του ως προπονητή της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στάθηκε ικανή να «φρενάρει» την τάση του τεχνικού των Σαν Αντόνιο Σπερς να εκφράζει άποψη επί παντός του επιστητού, με πλέον χαρακτηριστική την ανοιχτή κριτική που ασκεί προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε όλες τις παρεμβάσεις του, πάντως, δύσκολα θα βρει κανείς πιο... προχωρημένη (για τα αμερικανικά δεδομένα) τοποθέτηση, από αυτή που έκανε χθες το βράδυ, απαντώντας μάλιστα σε μία καθαρά μπασκετική ερώτηση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τον αγώνα των Σπερς με το Ντένβερ στο Σαν Αντόνιο, δημοσιογράφος ρώτησε τον Πόποβιτς αν θεωρεί ότι ο Σέρβος σέντερ των Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς, συντελεί με τον τρόπο που παίζει μία επανάσταση για τη θέση "5" στο NBA.

Κι αν η ερώτηση είναι φαινομενικά απλή, η χρήση της λέξης «επανάσταση» έδωσε στον Γκρεγκ Πόποβιτς το... πάτημα για μία απάντηση που «έγραψε» ιστορία: «Όταν σκέφτομαι για επαναστάσεις, σκέφτομαι ανθρώπους όπως ο Τσε Γκεβάρα και ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν!» ήταν η ατάκα του προπονητή των Σπερς και της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, που μάλλον άφησε εμβρόντητους όσους την άκουσαν και -φυσικά- έγινε viral μέσα σε ελάχιστη ώρα. «Δεν θεωρώ τον Γιόκιτς επαναστάτη, θεωρώ ότι είστε λιγάκι υπερβολικός, αλλά είναι τρομερός παίκτης» συμπλήρωσε ο Πόποβιτς, ίσα-ίσα για να... δέσει την απάντησή του.