Ο Πετρούσεφ που άξιζε για NBA, οι ευτυχείς συγκυρίες και ο Ολυμπιακός

Λόγω συγκυριών ένας παίκτης της κλάσης του Φίλιπ Πετρούσεφ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο NBA και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία τεράστια μεταγραφή.

Ο Πετρούσεφ που άξιζε για NBA, οι ευτυχείς συγκυρίες και ο Ολυμπιακός

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Φίλιπ Πετρούσεφ αποφάσισε να γίνει ένας ακόμα παίκτης που εγκατέλειψε την Ευρώπη για το όνειρο του NBA.

Η ιστορία του Σέρβου άσου ξεκίνησε το 2020, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Γκονζάγκα και επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μέγκα Μπάσκετ.

Από τότε τον είχαν... σταμπάρει οι Σίξερς και μία χρονιά μετά τον επέλεξαν στο Νο50 του draft. Όμως, τον άφησαν πρώτα να ψηθεί στην Ευρώπη. Μετά την κατάκτηση της EuroLeague τη σεζόν 2021-22 με την Εφές, ο Πετρούσεφ επέστρεψε στο Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα.

Τότε, η Φιλαδέλφεια αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία με μία θέση στο ρόστερ και λεπτά συμμετοχής πίσω από τον Τζοέλ Εμπίντ. Ο Ντάριλ Μόρεϊ ήθελε σαν τρελός τον 23χρονο ψηλό και πίστευε πολύ σε αυτόν.

Τι συνέβη τελικά; Αφενός ο Πετρούσεφ χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Αφετέρου, είχε την... ατυχία να βρεθεί στο επίκεντρο της θυελλώδους υπόθεσης του Χάρντεν και να μετατραπεί σε αντάλλαγμα για τους Κλίπερς.

Οι Κλίπερς δεν χρειάζονταν ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Πετρούσεφ, ο οποίος βρέθηκε στους Κινγκς. Ούτε εκεί όμως θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον του Μπράουν με τέτοια frontline μπροστά του.

Το είχαμε γράψει όταν πολλοί έλεγαν ότι ο τραυματισμός του... Λεν, ενός παίκτη με 2.5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, θα κρατούσε τον Σέρβο στο Σακραμέντο, ότι δεν θα έβρισκε χώρο στους «βασιλιάδες».

Εντέλει, ο Πετρούσεφ δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στο NBA καθαρά λόγω συγκυριών, ευτυχών για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προσέθεσε ένα υπερόπλο στη γραμμή των ψηλών του.