Ας μην προτρέχουμε για Κινγκς και παραμονή Πετρούσεφ

Η frontline των Κινγκς αποδυναμώθηκε αριθμητικά με τον τραυματισμό του Άλεξ Λεν, ωστόσο η παραμονή του Φίλιπ Πετρούσεφ δεν είναι τόσο δεδομένη, όσο παρουσιάζεται.

Ας μην προτρέχουμε για Κινγκς και παραμονή Πετρούσεφ

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και μπορεί το ζήτημα της αποχώρησής του από τους Κινγκς και το NBA να περιπλέκεται για την ώρα, ωστόσο δεν έχει φύγει τελείως από το τραπέζι.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη frontline των Κινγκς; Οι «βασιλιάδες» στην ουσία στερούνται τις υπηρεσίες του Άλεξ Λεν για 6-8 εβδομάδες, αυτό σίγουρα σε συνδυασμό με την επ' αόριστον απουσία του Τρέι Λάιλς αποδυναμώνει αριθμητικά την frontline του Σακραμέντο.

Η λογική λέει ότι ο ρόλος του Φίλιπ Πετρούσεφ θα αναβαθμιστεί και πως η πιθανή αποδέσμευσή δεν θα πραγματοποιηθεί. Σίγουρα ο Σέρβος σέντερ θα πάρει μία ευκαιρία από τον Μάικ Μπράουν, αν και κόντρα στους Σπερς για το In-Season tournament δεν βρισκόταν ούτε στην αποστολή. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή του ή την αποδέσμευσή του.

Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Λεν τη φετινή σεζόν έχει προσφέρει στα 6 ματς που έχει αγωνιστεί 2.5 πόντους και 1.5 ριμπάουντ ανά 6.8 λεπτά συμμετοχής. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολύ μικρό ρόλο στο ροτέισον. Επομένως, ξαναλέμε το πλήγμα είναι ποσοτικό και όχι ποιοτικό.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες που θα κρίνουν εν πολλοίς την υπόθεση Πετρούσεφ. Η επιστροφή του Τρέι Λάιλς και αγωνιστική κατάσταση του Τζαβέιλ ΜακΓκί.

Ο Λάιλς ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην κνήμη και δεν έχει ακόμα πραγματοποιήσει το επίσημο, φετινό του ντεμπούτο. Έχει πάντως πάρει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει προπονήσεις. Αν και αγωνίζεται κυρίως ο πάουερ φόργουρντ μπορεί να παίξει και ως σέντερ, αλλά και να προσφέρει και στις δύο θέσεις.

Όσον αφορά τον ΜακΓκί, η αγωνιστική εικόνα του 35χρονου είναι απογοητευτική, αν λάβουμε υπόψη ότι υπολογιζόταν σαν μπακ απ του Σαμπόνις. Τη φετινή σεζόν μετράει σε 9 αγώνες μόλις 6.7 πόντους και 3.3 ριμπάουντ ανά 11.1 λεπτά.

Ο ΜακΓκί επιλέχθηκε λόγω της αδιαμφισβήτητης πείρας του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί, σε βαθμό που ο Μάικ Μπράουν σκεφτόταν ακόμα και να... τον κόψει! Αυτό προφανώς δεν θα συμβεί τώρα, καθώς το βάρος θα πέσει σε εκείνο σε πρώτη φάση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσει να ανεβάσει την απόδοσή του.