NBA και... αντάρτικο!

Αφιέρωμα του ΦΩΤΟΣ στους παίκτες - αντάρτες του NBA...

NBA και... αντάρτικο!

Μετά το δημόσιο ξέσπασμά του Τζέιμς Χάρντεν και την δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην ομάδα του Ντάριλ Μόρεϊ, το ΦΩΣ θυμήθηκε τους κορυφαίους παίκτες που αρνήθηκαν να παίξουν για τις ομάδες τους, υποχρεώνοντάς τις τελικά σε ανταλλαγή.

Ντομινίκ Ουίλκινς

Ο θρύλος του NBA που αγωνίστηκε και στον Παναθηναϊκό είχε επιλεχθεί στο NBA Draft του 1982 από τους Τζαζ. Ωστόσο, έκανε αμέσως σαφές ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί για τη Γιούτα, ζητώντας άμεσα ανταλλαγή. Οι «μορμόνοι» δεν έχασαν χρόνο, στέλνοντάς στους Χοκς πριν καλά - καλά ξεκινήσει η ρούκι του σεζόν και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Στιβ Φράνσις

Ο τρεις φορές All Star είχε παρόμοια ιστορία με του Ουίλκινς. Το 1999 επιλέχθηκε στο NBA Draft από τους Γκρίζλις, όμως γρήγορα ζήτησε ανταλλαγή, επειδή βρισκόταν πολύ μακριά από το σπίτι, μεταξύ άλλων λόγων. Τελικά, ο Φράνσις παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Ρόκετς, στην οποία συμπεριλήφθηκαν 11 παίκτες! Με το Χιούστον μέτρησε σε 384 παιχνίδια, 19.0 πόντους, 6.0 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Βινς Κάρτερ

Το 2004 ο Κάρτερ ζήτησε ανταλλαγή από τους Ράπτορς, επειδή δεν του άρεσε η κατεύθυνση που έπαιρνε το σωματείο και ήθελε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό όμως που εκνεύρισε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς των Καναδών ήταν η συμπεριφορά του μετά το αίτημά του για ανταλλαγή. Έδειχνε πλήρως αδιάφορος σε μία προσπάθεια να ρίξει την αξία του για να αναγκάσει το Τορόντο να τον δώσει μία ώρα αρχύτερα. Τελικά, οι Ράπτορς τον έστειλαν στο Νιου Τζέρσεϊ και τους Νετς, με τους οποίους διέπρεψε.

Τζέιμς Χάρντεν

Ούτε ο «μούσιας» μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα. Ο πρώην MVP, μετά από εννιαετία στο Χιούστον (2012-2021), αποφάσισε να φύγει και το έκανε κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν θέλει να συνεχίσει στους Ρόκετς. Τελικά, παραχωρήθηκε στους Νετς, όπου και πάλι μετά από λίγο διάστημα, ζήτησε να φύγει. Και τώρα ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στους Σίξερς...

Μπεν Σίμονς

Μετά την καταστροφική του postseason το 2021, ο Αυστραλός άσος ζήτησε ανταλλαγή από τους Σίξερς. Ο Ντάριλ Μόρεϊ δεν ήθελε να βιαστεί, την ώρα που ο Σίμονς απείχε από κάθε υποχρέωση της ομάδας, επικαλούμενος τόσο τραυματισμούς όσο και την ψυχική του υγεία. Τελικά, παραχωρήθηκε στους Νετς, οι οποίοι έστειλαν στη Φιλαδέλφεια τον Χάρντεν...