Οι Σίξερς έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους με Χάρντεν

O Ντάριλ Μόρεϊ υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και τελικά οι Σίξερς... ξέμειναν με έναν νέο Μπεν Σίμονς.

Οι Σίξερς έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους με Χάρντεν

Μερικές φορές η καταστροφή που έρχεται είναι εμφανής σε όλους. Όλους εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους που η δουλειά τους είναι να προβλέπουν και να αποφεύγουν τέτοιες κρίσεις. Κάτι τέτοιο συνέβη με την υπόθεση του Τζέιμς Χάρντεν στους Σίξερς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από αρχή. Ο Χάρντεν είναι αποφασισμένος να φύγει το φετινό καλοκαίρι από τη Φιλαδέλφεια και άπαντες αναμένουμε ότι θα κάνει οπτ άουτ από το συμβόλαιό του για να μείνει ελεύθερος.

Εντέλει, κάνει οπτ ιν με την υποσημείωση όμως ότι θα παραχωρηθεί με ανταλλαγή, κατά προτίμηση στους Κλίπερς. Δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι η επιλογή του Χάρντεν έχει επέλθει κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση και πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία γι' αυτό, συμφωνία που βολεύει κυρίως τους Σίξερς, οι οποίοι δεν θα έχαναν τον «μούσια» τζάμπα.

Στη συνέχεια, οι Σίξερς ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις με τους Κλίπερς. Σύντομα, φτάνουν σε αδιέξοδο, όμως διαβεβαιώνουν τον Χάρντεν ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του. Έτσι, ξαναμπαίνουν τις διαπραγματεύσεις τους με τους Κλίπερς, όταν... ξαφνικά βάζουν κάθε τέλος στη συζήτηση και αποφασίζουν ότι θα κρατήσουν τον Χάρντεν «γιατί με αυτόν στην ομάδα θεωρούν ότι μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα».

Φυσικά, ο Χάρντεν -δικαιολογημένα κατά την γνώμη μας- δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα και περνάει στην αντεπίθεση, ρίχνοντας μία μεγάλη «βόμβα» κατά την περιοδεία του στην Κίνα: «Ο Ντάριλ Μόρεϊ (σ.σ. πρόεδρος των Σίξερς) είναι ψεύτης και δεν θα είμαι ποτέ μέλος ενός οργανισμού στον οποίο είναι μέλος. Αφήστε με να το ξαναπώ. Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θα είμαι ποτέ μέλος ενός οργανισμού στον οποίο είναι μέλος».

Η μέχρι στιγμής απλή καταγραφή των γεγονότων γεννά αναπόφευκτά το ερώτημα: Τι θα κάνουν από εδώ και πέρα οι Σίξερς και πώς περίμεναν διαφορετική έκβαση; Ο Χάρντεν είναι αυτός που είναι και αν κάτι έχει αποδείξει επαναλαμβανόμενα είναι ότι, αν δεν θέλει κάπου να παίζει, δεν θα παίξει και θα το δείξει με κάθε τρόπο. Το έκανε στους Ρόκετς, το έκανε στους Νετς, θα το κάνει στους Σίξερς.

Αν κάτι αποδεικνύει αυτή η ιστορία με τον Χάρντεν είναι ότι μάλλον ο Μόρεϊ υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του σε αυτή την υπόθεση και βρέθηκε στρυμωγμένος από τις δικές του ενέργειες. Εφόσον δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα γίνει η ανταλλαγή, κακώς έπεισε τον Χάρντεν να παραμείνει.

Αυτό που εικάζουμε ότι έγινε είναι πως οι Κλίπερς, γνωρίζοντας και την επιθυμία του 33χρονου να έρθει στο Λος Άντζελες, προσπάθησαν να τον αποσπάσουν για... ψίχουλα από τους Σίξερς, οι οποίοι από την πλευρά τους ορθώς μετά δεν προχώρησαν με τις συζητήσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση και ο Χάρντεν να επιστρέψει; Τίποτα δεν αποκλείεται, όμως με βάση το ιστορικό της συμπεριφοράς του στις προηγούμενες ομάδες του, θα δυσκολέψει απίστευτα τους Σίξερς. Το πιο πιθανό για τη Φιλαδέλφεια είναι να ξεμείνουν με έναν ακόμα... Μπεν Σίμονς. Με λίγα λόγια, έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους στη Φιλαδέλφεια, κρατώντας ένα παίκτη που μόνο προβλήματα θα δημιουργεί στο εξής...