Μοράντ: Εισήλθε σε ειδικό κέντρο στη Φλόριντα

Ο Τζα Μοράντ αναζητά βοήθεια από ειδικούς για να καταπολεμήσει τα προσωπικά του ζητήματα, την ίδια ώρα που πέραν των τιμωριών που θα του επιβληθούν από το NBA και την αστυνομία, κινδυνεύει να χάσει 38 εκατομμύρια δολάρια.

Μοράντ: Εισήλθε σε ειδικό κέντρο στη Φλόριντα

Ο Τζα Μοράντ μετά το περιστατικό με το όπλο που έδειξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί -περιστατικό που ήρθε ως συνέχεια μιας καταγγελίας εναντίον του για ξυλοδαρμό ανήλικου το καλοκαίρι- εισήχθη σε ειδικό κέντρο στη Φλόριντα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προσωπικά του ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα του στο NBA.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τους Γκρίζλις, ο Αμερικανός γκαρντ αναμένεται να μείνει εκτός ομάδας τουλάχιστον μέχρι το ματς της Τετάρτης με τους Μαϊάμι Χιτ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του Μέμφις, γεγονός που μπορεί να του στοιχίσει και την παρουσία στα playoffs.

Όλα αυτά κι ενώ το ΝΒΑ εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση και όλες τις παραμέτρους της, με ορατό το ενδεχόμενο να τιμωρήσει η ίδια η λίγκα τον 23χρονο γκαρντ.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα για τον Μοράντ δεν φαίνεται να έχουν σταματημό, καθώς οι πολλοί εξωαγωνιστικοί παράγοντες που τον έχουν κρατήσει εκτός παρκέ, αναμένεται να του στερήσουν 38 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 23χρονος γκαρντ το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε ένα πεντεατές συμβόλαιο αξίας 193 εκατομμυριών δολαρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον «κανόνα» του Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος επιτρέπει στις ομάδες από μικρές αγορές να κρατήσουν τους σούπερ σταρ τους δίνοντας τους ένα μπόνους αύξησης 30%, το συμβόλαιο του Μοράντ μπορούσε να εκτοξευθεί από 193 σε 231 για πέντε χρόνια.

Ο Μοράντ έχει φέτος 27,1 πόντους, 8,2 ασίστ και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Το Μέμφις είναι στη δεύτερη θέση της Δύσης με 41-26 κι ενώ απομένουν άλλα 15 ματς για το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου.