O Καντέρ αφήνει ανοιχτή την πόρτα του σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Ενές Καντέρ σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «Euronews.com», τόνισε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί σε κάποιον από τους δύο «αιωνίους» στο μέλλον.

O Καντέρ αφήνει ανοιχτή την πόρτα του σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο 26χρονος σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς, που είχε ανοίξει λογαριασμό για να συγκεντρώσει χρήματα για τους πυρόπληκτους της ανείπωτης τραγωδίας στην Αττική, έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Euronews.com και αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη του κίνηση. Ακόμα μίλησε για την προοπτική να αγωνιστεί στο μέλλον στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στέλνοντας του ένα.. μήνυμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καντέρ:

Οι πυρκαγιές στην Αττική: «Όταν άκουσα αυτά τα δυσάρεστα νέα σκέφτηκα πως πρέπει να κάνω κάτι γι αυτό. Γι αυτό άρχισα αυτή την καμπάνια μέσω της οποίας προσπαθούμε να συλλέξουμε χρήματα για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους, τους αγαπημένους τους, που έχασαν τα πάντα. Λένε ότι οι Τούρκοι και οι Έλληνες τσακώνονται συνέχεια αλλά όχι. Αγαπώ τους Έλληνες, είναι πάντα καλοί, θερμοί και φιλόξενοι. Θέλω να πω στους Έλληνες να μείνουν δυνατοί, προσεύχομαι για εσάς. Και όσοι μας βλέπουν σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε όσο πιο πολύ μπορείτε».

Το μήνυμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω πόσο βοηθάει με τις φωτιές αλλά θέλω να του στείλω ένα μήνυμα. Το κάνω αυτό για τη χώρα σου, ξεκίνησα καμπάνια για τους συμπατριώτες σου και θέλω να βοηθήσεις να στείλουμε το μήνυμα στον κόσμο να μας υποστηρίξει».

Η αποθέωση του Καντέρ για τον «Greek Freak»: «Ποτέ δεν απόρησα γιατί τον φωνάζουν Greek Freak. Δεν έχω δει ποτέ αθλητή τόσο ψηλό με τέτοια τεχνική κατάρτιση. Αν ήμουν γενικός διευθυντής στο ΝΒΑ σε οποιαδήποτε ομάδα, θα επέλεγα αυτόν έναντι οποιουδήποτε άλλου στο πρωτάθλημα. Είναι μοναδικός παίκτης. Είναι ο τύπος του αθλητή που όσο βελτιώνεται ο ίδιος βελτιώνει και την ομάδα που τον περιβάλλει. Και αυτή είναι η μοναδικότητα του. Είναι παίκτης επιπέδου All Star και πιστεύω πως θα βελτιώνεται συνέχεια».

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα (Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό) μετά τη φυγή του από το NBA: “Οι ελληνικές ομάδες είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ξέρω την Ελλάδα, τις πόλεις, τους ανθρώπους της και το φαγητό είναι παρόμοιο με της Τουρκίας οπότε όταν τελειώσω με το ΝΒΑ γιατί να μην πάω στην Ελλάδα και να παίξω σε μία από αυτές τις δύο ομάδες. Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι. Σου αρέσει να βγαίνεις να παίζεις. Είναι μία χώρα με πανέμορφα νησιά επομένως σίγουρα θα σκεφτώ κάποια στιγμή να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα.”