Οι Μπουλς είναι ήδη η ομάδα-όνειρο του Καρνισόβας!

Οι Μπουλς της σεζόν 2021-22 με την ομάδα της περασμένης χρονιάς δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η αγωνιστική τους ανάταση πιστώνεται στο όραμα και το πλάνο του Αρτούρας Καρνισόβας.

Οι Μπουλς είναι ήδη η ομάδα-όνειρο του Καρνισόβας!

Τη σεζόν 2019-20 οι Μπουλς κατέκτησαν την 11η θέση της Ανατολής στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 22-43, μένοντας εκτός play-in tournament για ένα εισιτήριο στα Playoffs. Λίγους μήνες πριν, στις 13 Απριλίου 2020, ο Αρτούρας Καρνισόβας αναλάμβανε και επισήμως το πόστο του νέου αντιπροέδρου, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα με τα φόντα να επιστρέψει στην κορυφή.

Βλέποντας την ομάδα του σήμερα, ούτε ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κατάφερε: Οι Μπουλς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην δεύτερη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 19-10 και πολύ λιγότερα ματς από τις ομάδες που έπονται στη βαθμολογία λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Είχαμε γράψει ότι ο Λιθουανός παράγοντας θα αποτελέσει τον άνθρωπο-κλειδί των Μπουλς της νέας εποχής. Ωστόσο, το ότι η δουλειά του στο Σικάγο θα γινόταν τόσο άμεσα ορατή δεν το περίμενε ούτε ο... μεγαλύτερος θαυμαστής του. Η επιτυχία του όμως είναι κάθε άλλο παρά τυχαία.

Η υπόσχεση του Καρνισόβας

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τους Μπουλς ο Λιθουανός ήταν ξεκάθαρος ως προς τους στόχους του: «Ο μεγάλος στόχος μας είναι να φέρουμε ένα πρωτάθλημα στο Σικάγο! Αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύει κάθε ομάδα του ΝΒΑ, μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο… Στο τέλος της ημέρας, μόνο μια θα τα έχει καταφέρει. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε τις μεγάλες προσδοκίες των φιλάθλων μας ανά τον κόσμο».

Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν οι Μπουλς έχουν πράγματι ελπίδες να κατακτήσουν το φετινό τίτλο του NBA. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά για τους «ταύρους» του Καρνισόβας είναι ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο, έχουν ορθή φιλοσοφία ως ομάδα, ενώ και ο εφετινός σχεδιασμός του έγινε με χειρουργική ακρίβεια.

Οι καθοριστικές κινήσεις

Η ομάδα του Σικάγο έπρεπε μετά το τέλος της περσινής σεζόν να... ξηλωθεί επί της ουσίας όλη και να στηθεί ξανά από την αρχή. Ο Καρνισόβας ξεκίνησε με την απομάκρυνση του Τζιμ Μπόιλεν από την τεχνική ηγεσία (προς μεγάλη ανακούφιση των απανταχού φίλων των Μπουλς), φέρνοντας στη θέση του τον Μπίλι Ντόνοβαν.

Ο 56χρονος προπονητής άφησε εξαιρετικό δείγμα γραφής στους Θάντερ της τελευταίας πενταετίας (2015-20) και άρπαξε την ευκαιρία που του προσέφερε ο Λιθουανός για να καθιερωθεί για... τα καλά στη κορυφαία Λίγκα.

Νωρίτερα, οι Μπουλς είχαν κάνει το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Νίκολα Βούτσεβιτς από τους Μάτζικ, αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Το καλοκαίρι ενισχύθηκαν με τους ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Άλεξ Καρούσο και Λόνζο Μπολ, παραχώρησαν τον στάσιμο Λάουρι Μάρκανεν και διατήρησαν τον Ζακ ΛαΒίν.

Για τον φετινό ΝτεΡόζαν, τι να πει κανείς; Επιτέλους, μετά από χρόνια βλέπουμε έναν παίκτη που χαίρεται να αγωνίζεται για την ομάδα του, κάτι που, παρά τα νούμερά του στους Σπερς, δεν το βλέπαμε πάντα στο Σαν Αντόνιο.

Όσο για τον Λόνζο Μπολ, πρώτη από όλους η υπογράφουσα πάντοτε εξέφραζε τις αμφιβολίες του για την πορεία του στους Λέικερς και τους Πέλικανς. Ωστόσο στο Σικάγο φαίνεται ότι έχει βρει το λιμάνι του και ένα σύνολο που έχει ταιριάξει γάντι στο στυλ παιχνιδιού του.

Τέλος, για τον Άλεξ Καρούσο που έχει ενθουσιάσει τόσο τους φίλους των «ταύρων» με το πάθος του και την ενέργειά του, το μόνο που αξίζει να ειπωθεί είναι ότι οι Λέικερς έκαναν μεγάλο λάθος που απλά τον αφήσαν να φύγει. Ο Καρούσο είναι ένα παίκτης που προσφέρει πολλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, και ας μην αποτυπώνεται στα στατιστικά του...

Μόνο ψηλότερα μπορούν να πάνε αυτοί οι Μπουλς

Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι μέχρι πού μπορούν να φτάσουν αυτοί οι Μπουλς. Και η απάντηση είναι μόνο ψηλότερα. Έχουν πλάνο, κορμό, ενθουσιασμό, αισιοδοξία και κυρίως κίνητρο και δίψα να δημιουργήσουν μία νέα δυναστεία στο NBA, μετά από χρόνια απαξίωσης του ιστορικού franchice. Ο χρόνος θα δείξει...