NBA: «Όχι» στο αίτημα του Ουίγκινς να μην εμβολιαστεί για θρησκευτικούς λόγους

Το NBA απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Άντριου Ουίγκινς να παραμείνει ανεμβολίαστος κατ' εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους, έχοντας δικαίωμα συμμετοχής στους εντός έδρας των Ουόριορς.

NBA: «Όχι» στο αίτημα του Ουίγκινς να μην εμβολιαστεί για θρησκευτικούς λόγους

Ο Άντριου Ουίγκινς επέλεξε να μην εμβολιαστεί, προκαλώντας προβληματισμό στους Ουόριορς για τη δυνατότητα συμμετοχής του στους εντός έδρας αγώνες του. Ο Καναδός άσος αποπειράθηκε να αποφύγει τις συνέπειες της απόφασής του, χωρίς όμως επιτυχία.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος περιφερειακός ζήτησε από το NBA να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό, επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους, μπορώντας παράλληλα να αγωνιστεί στους αγώνες των «πολεμιστών» στο Σαν Φρανσίσκο.

Ωστόσο, η λίγκα απάντησε αρνητικά στο αίτημα, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργούσε ένα δύσκολα διαχειρίσιμο προηγούμενο, ενώ θα άνοιγε μέτωπο και με την Πολιτεία του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει.

Υπενθυμίζεται ότι οι υγειονομικοί κανόνες σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο δεν επιτρέπουν στους ανεμβολιάστους παίκτες των Νικς, Νετς και Ουόριορς την συμμετοχή τους στους εντός έδρας αγώνες των ομάδων τους.