NBA: Χωρίς τους ανεμβολίαστους παίκτες τους οι Νετς, Νικς και Ουόριορς στα εντός έδρας ματς

Οι ανεμβολίαστοι παίκτες των Μπρούκλιν Νετς, Νιου Γιορκ Νικς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν θα μπορούν να αγωνίζονται στα εντός έδρας ματς των ομάδων τους.

NBA: Χωρίς τους ανεμβολίαστους παίκτες τους οι Νετς, Νικς και Ουόριορς στα εντός έδρας ματς

Οι μη εμβολιασμένοι παίκτες των Μπρούκλιν Νετς, Νιου Γιορκ Νικς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους εντός έδρας αγώνες των ομάδων τους. Ο λόγος γι' αυτή την εξέλιξη είναι οι πολιτικές που ακολουθούν οι τοπικές κυβερνήσεις της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο, όπως αναφέρει το "The Athletic".

Οι εν λόγω παίκτες μάλιστα δεν θα μπορούν να εισέλθουν στις αρένες για τα παιχνίδια, εκτός εάν έχουν ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή. Σημειώνεται ότι από τους κανονισμούς θα εξαιρούνται οι παίκτες των φιλοξενούμενων ομάδων, οι οποίες μεταβαίνουν για να αγωνιστούν στις έδρες των τριών ομάδων.

Για τους παίκτες που δεν θα συμμορφώνονται, θα υπάρχουν κυρώσεις από την Λίγκα ή την ομάδα τους, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από πρόστιμο μέχρι αποβολή ή και άλλες ενέργειες.

Το Barclays Center, η έδρα των Νετς και των Νιου Γιορκ Λίμπερτι, έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση να ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους εργαζόμενους και τους φιλάθλους ηλικίας 12 ετών και άνω για την είσοδό τους στο κτίριο από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι Ουόριορς, επίσης, είχαν ανακοινώσει ότι κλειστή εκδήλωση με πάνω από 1.000 παρευρισκόμενους, θα απαιτείται από τους φιλάθλους να είναι εμβολιασμένοι και δεν θα γίνεται πλέον δεκτή μόνο η επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊόυ.