Νετς: Έστειλαν τον Τζόρνταν στους Πίστονς

Με τέσσερα draft picks δεύτερων γύρων δελέασαν τους Πίστονς οι Νετς για να ξεφορτωθούν τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν και να γλιτώσουν 47 εκατ. δολάρια. Σεκού Ντουμπούγια και Τζαλίλ Οκαφόρ στο Μπρούκλιν. Δεν θα μείνει στο Ντιτρόιτ ο έμπειρος σέντερ.

Νετς: Έστειλαν τον Τζόρνταν στους Πίστονς

Οι Νετς κατάφεραν μετά από πολλές εβδομάδες να ξεφορτωθούν τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν. Ο έμπειρος σέντερ δεν υπολογιζόταν από τον Στιβ Νας ενόψει της σεζόν 2021-22 και ήταν δεδομένο ότι τα αποτελούσε παρελθόν.

Τελικά, ο Σον Μαρκς βρήκε ενδιαφερόμενο στο πρόσωπο των Πίστονς, οι οποίοι βέβαια χρειάστηκαν τέσσερα draft picks δεύτερων γύρων (2022, 2024, 2025, 2027) για να πειστούν να πάρουν τον Τζόρνταν, ενώ έστειλαν στο Μπρούκλιν τους φόργουορντ Σεκού Ντουμπούγια και τον σέντερ Τζαλίλ Οκαφόρ.

Με αυτή την ανταλλαγή, οι Νετς γλίτωσαν 47 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς και φόρους πολυτελείας. Όσο για τον Τζόρνταν, ο Αμερικανός ψηλός δεν θα μείνει στο Ντιτρόιτ, αν και η ομάδα θα κληθεί να του καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό από τα 20 εκατ. που προβλέπονται από το συμβόλαιο του τη φετινή σεζόν. Μετά την αποδέσμευσή του από τους Πίστονς, πιθανότατα θα μετακομίσει στους Λέικερς, μια ομάδα δηλαδή με βλέψεις για πρωτάθλημα.

Ο 33χρονος σέντερ έχει αγωνιστεί σε 932 αγώνες στο ΝΒΑ, μετρώντας 9.4 πόντους και 10.6 ριμπάουντ ανά 27.4 λεπτά συμμετοχής. Έχει φορέσει τη φανέλα των Κλίπερς, των Μάβερικς, των Νικς και των Νετς.