Ο Τίμα πήρε το «όπλο» του (vid)

Ο Γιάνις Τίμα έκανε ρεκόρ καριέρας στην επίθεση με τον Ολυμπιακό, με τους 21 πόντους που σημείωσε. Δείτε σε video την αγωνιστική «αφύπνιση» του Λετονού σουτέρ. 

Ο Τίμα πήρε το «όπλο» του (vid)

Ο Γιάνις Τίμα ήταν ο μοναδικός από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του Ολυμπιακού τους τελευταίους δύο μήνες, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει και να πρωταγωνιστήσει στα παιχνίδια των Πειραιωτών. Οι εμφανίσεις του ήταν απογοητετικές και παρουσιαζόταν κατώτερος των περιστάσεων, μη καταφέρνοντας να δείξει μέρος του ταλέντο του. Στην επίθεση η προσφορά του ήταν ελάχιστη, ενώ δημιουργούσε προβληματισμό και η γενικότερη αγωνιστική του εικόνα.

Κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, όμως, ο Γιάνις Τίμα πηρε το... όπλο του! Ο Λετονός φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την ομάδα του Ολυμπιακού, σημειώνοντας ρεκόρ πόντων με τα «ερυθρόλευκα». Σε 24 λεπτά συμμετοχής, σημείωσε 21 πόντους, έχοντας 5/5 δίποντα και 5/5 βολές.

Ήταν άστοχος από την περιφέρεια (2/10 τρίποντα), ένας τομέας στον οποίο φημίζεται, αλλά το σημαντικό είναι πως άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση και να δείχνει στο παρκέ ένα μέρος των (πραγματικών του) δυνατοτήτων του στο κομμάτι του σκορ, καθώς το τελευταίο διάστημα ήταν απογοητευτικός. Η πρώτη καλή εμφάνιση για τον Γιάνις Τίμα φέτος με τον Ολυμπιακό, με τον φίλαθλο κόσμο να τον χειροκροτεί και να προσπαθεί να τον εμψυχώσει στο ΣΕΦ.

Πλέον, ο Ντέιβιντ Μπλατ, αναμένει από εκείνον παρόμοιες εμφανίσεις και στα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Δεν είναι απαραίτητο να σημειώνει 20 πόντους σε κάθε ματς, αλλά δεν γίνεται να υπάρχουν παιχνίδια που να μένει δίχως σκορ. Το σημαντικό είναι να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, όντας συνεπής στον ρόλο του.