Γαλατσόπουλος: «Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες»

Δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Γαλατσόπουλος: «Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες»

Στα βήματα προόδου αναφορικά με τη διοργάνωση του Final 8 του Κυπέλλου αλλά και του Super Cup στάθηκε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στην τοποθέτησή του από τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/2) για τα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το ΟΠΑΠ Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας έρχεται σε μια πολύ καλή συγκυρία για το μπάσκετ της χώρας. Τα δύο κορυφαία εγχώρια πρωταθλήματα, η Stoiximan Basket League και η Elite League Ερρίκος Ντυνάν είναι αναβαθμισμένα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά την φετινή σεζόν, οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Euroleague, Eurocup και Basketball Champions League πραγματοποιούν από πολύ καλές έως εξαιρετικές πορείες και το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το μπάσκετ αυξάνεται όπως διαπιστώνουμε από την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Θεωρώ ότι θα δούμε μια εξαιρετική από άποψης ποιότητας και ανταγωνισμού διοργάνωση εφάμιλλη των Final 8 που βλέπουμε στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο θεσμός του Final 8 καθιερώνεται όπως και ο θεσμός του Super Cup που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς. Κάτι που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο γιατί από τέτοιες διοργανώσεις το μπάσκετ κερδίζει νέους φίλους. Ασφαλώς τα περιθώρια βελτίωσης και για το Final 8 και το Super Cup είναι σημαντικά και ελπίζουμε σύντομα ακόμη περισσότερος κόσμος ανεξαρτήτως σωματειακής προτίμησης να παρακολουθεί αυτές τις δύο διοργανώσεις, να ζει την εμπειρία της «γιορτής» και των συναρπαστικών αναμετρήσεων του ελληνικού μπάσκετ.

Μαζί ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση και πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε τολμήσει τα τελευταία χρόνια να καθιερώσουμε θεσμούς όπως το Final 8 και το Super Cup και η συνεργασία μας είναι συνεχής προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις νέες προκλήσεις σε μια εποχή που οι εξελίξεις είναι ταχύτατες. Είναι πολύ ευχάριστο γιατί το μπάσκετ είναι ένα ότι παράλληλα με το Final 8 στο κλειστό γυμναστήριο "Δύο Αοράκια" του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την πρόσκληση στην σημερινή πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου.

Να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες υγεία και καλή επιτυχία. Και να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου ως φίλος του μπάσκετ όσους συμβάλλουν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης και να ευχηθώ να πάνε όλα καλά στον οργανωτικό τομέα»