Φάιναλ φορ Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός 69-55 τον ΠΑΟ και φουλ για κούπα! (highlights)

Ο Ολυμπιακός ανώτερος κυριάρχησε επί του Παναθηναϊκού με 69-55 και θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου με την Ελευθερία Μοσχάτου 

Φάιναλ φορ Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός 69-55 τον ΠΑΟ και φουλ για κούπα! (highlights)

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού φέτος, τον κέρδισε και για τρίτη φορά, στο Κύπελλο τώρα (69-55 στα Χανιά) και θα παίξει για την κούπα την Κυριακή (15.00) με την Ελευθερία Μοσχάτου.

Πρώτες σκόρερ για τις ανώτερες «ερυθρόλευκες» οι Βίτολα (15π.) και Σταμολάμπρου (13π.). Για τον …άχρωμο ΠΑΟ καλύτερες Φιτζγκέραλντ (14π.) και Χολμς (12π.).

Νευρικά ξεκίνησε ο δεύτερος ημιτελικός του φάιναλ φορ, με τις δυο ομάδες άστοχες. Το σκορ πήγε χαμηλά, με τον Ολυμπιακό να κλείνει μπροστά το α’ δεκάλεπτο με 13-10. Το σκοράρισμα μοιράστηκε για τις «ερυθρόλευκες», ενώ για τον Παναθηναϊκό κύρια αιχμή ήταν η Ριντ (7π.). Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στη β’ περίοδο και προηγήθηκε με 19-12. Οι «πράσινες» όμως έμειναν μέσα στο παιχνίδι (23-19). Τα κορίτσια του Θρύλου κυριάρχησαν στη συνέχεια και με ένα φοβερό σημείο έκλεισαν το ημίχρονο στο +16 (37-21). Ο Ολυμπιακός χτύπησε τον ΠΑΟ εκεί όπου πονούσε στη ρακέτα (22-15 τα ριμπάουντ, με τις «ερυθρόλευκες» να μην έχουν εύστοχο τρίποντο αλλά 16/27 δίποντα!).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ριντ να δέχεται τεχνική ποινή (κλώτσησε τη μπάλα). Οι «πράσινες» έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν σε 40-28. H απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε και ο Παναθηναϊκός κατέβασε σε μονοψήφια επίπεδα τη διαφορά (44-35). Τρίποντο της Βίτολα έδωσε πνοή στις Πειραιώτισσες (49-37). Η γ’ περίοδος έκλεισε στο 52-42.

H Σταμολάμπρου με τρίποντο έκανε το 57-44 στο 33’, αλλά η απάντηση ήρθε απ΄ την Χολμς (57-47). Περισσότερο απειλητικός δεν μπόρεσε να γίνει ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός πήγε στο 63-48 (37’) και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι. Τελικό σκορ 69-55!

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 37-21, 52-42, 69-55

Διαιτητές: Κατραχούρας, Θεονάς, Χριστινάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Πλουφ 7, Σταμολάμπρου 13 (1), Σταμάτη 3 (1), Αλεξανδρή 3, Σπυριδοπούλου 7 (8ρ.), Σύρρα, Νικολοπούλου 9 (7ασ.), Φουράκη, Δίελα 2, Βαμβακά 2, Βίτολα 15 (1τρ., 9ρ., 3ασ.), Χάμπλιν 8 (11ρ.).

Ομαδικά στατιστικά: 23/44 δίποντα, 3/14 τρίποντα, 14/20 βολές, 41 ριμπάουντ (34-7), 20 ασίστ, 8 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 19 λάθη

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Ριντ 11 (5ασ.), Φιτζγκέραλντ 14 (3), Σταμάτη, Λύμουρα 7 (1), Κωτούλα, Μυλωνάκη, Χολμς 12 (1τρ., 9ρ.), Χατζηνικολάου 9 (6ρ.), Κάιζερ 2.

Ομαδικά στατιστικά: 16/44 δίποντα, 5/17 τρίποντα, 8/12 βολές, 27 ριμπάουντ (23-4), 15 ασίστ, 10 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 15 λάθη

Μετά το τέλος του Β’ Ημιτελικού του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου.

Μάρτινς Ζίμπαρτς (Προπονητής Ολυμπιακού): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις παίκτριες μου, τους φιλάθλους και όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού για τη νίκη. Παίξαμε καλά σχεδόν σε όλα τα δεκάλεπτα ίσως με εξαίρεση την τρίτη περίοδο, όμως το καλό ξεκίνημα που είχαμε μας βοήθησε να κερδίσουμε τον αγώνα. Η άμυνα ήταν καθοριστικός παράγοντας για την νίκη μας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που περιορίσαμε πολύ το σκορ του Παναθηναϊκού. Αυτή η νίκη αφιερώνεται στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ήταν μια δικαίωση για τις προσπάθειες που καταβάλουμε το τελευταίο διάστημα. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική στο γήπεδο και σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι που συμβάλει στην προώθηση του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα».

Άννα Σπυριδοπούλου (Αθλήτρια Ολυμπιακού): «Αρχικά να πω ένα ευχαριστώ στην πόλη των Χανίων για την φιλοξενία και την ομοσπονδία που είναι δίπλα μας. Ένα παιχνίδι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι ντέρμπι και εμείς ήμασταν έτοιμες για 40 λεπτά στο πλάνο μας. Κάναμε όμως πολλά λάθη όπως είπε και ο προπονητής, αλλά στο τέλος καταφέραμε να έχουμε καθαρό μυαλό και να πάρουμε την νίκη. Το θέλαμε πάρα πολύ, είμαστε ομάδα, μπήκαμε πολύ δυνατά παίξαμε η μία για την άλλη».

Ανδρέας Ζιάκας (Βοηθός προπονητή Παναθηναϊκού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις παίκτριες του Παναθηναϊκού για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Εμείς είχαμε προετοιμάσει το παιχνίδι και στην διάρκεια του αγώνα αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα. Στην δεύτερη περίοδο κάναμε κάποια παιδαριώδη λάθη και ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια διαφορά στο σκορ που ποτέ δεν μπορέσαμε να καλύψουμε. Ήρθαμε στη διοργάνωση χωρίς να κάνουμε την προετοιμασία που θέλαμε λόγω κάποιων τραυματισμών και προβλημάτων. Υπάρχει μπροστά μας ένα διάστημα στο οποίο πρέπει να ανασυνταχθούμε. Έχουμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αρχικά τον αγώνα με τις Εσπερίδες που θέλουμε για να προκριθούμε στον τελικό και να περιμένουμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Όλγα Χατζηνικολάου (Αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τη διοίκηση και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έχουν σταθεί δίπλα μας και θέλαμε πολύ να τους αφιερώσουμε αυτό το Κύπελλο. Πραγματικά όλες οι παίκτριες ζητάμε μια μεγάλη συγγνώμη. Θεωρώ ότι το παιχνίδι χάθηκε σε πέντε λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να καλύψουμε τη διαφορά. Θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε γιατί το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Υπάρχει το παιχνίδι με τις Εσπερίδες, θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση και να παίξουμε με τον Ολυμπιακό στους τελικούς και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».