Κοτς για Ομπράντοβιτς: «Μας αναστάτωσε αλλά το σεβαστήκαμε»

Ο ισχυρός άνδρα της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς μίλησε για τις συζητήσεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Κοτς για Ομπράντοβιτς: «Μας αναστάτωσε αλλά το σεβαστήκαμε»

Ο πρόεδρος της Φενέρμπατχσε, Αλί Κοτς μίλησε στο «Anadolu Agency», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις διαπραγματεύσεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την απόφαση του Σέρβου κόουτς να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της Φενέρ: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές δεν συνέβαιναν μόνο στη δική μας περίοδο. Τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε την ομάδα, πληρώσαμε περίπου 45 εκατομμύρια λίρες στο μπάσκετ, από τα χρέη των προηγούμενων ετών.

Σε πολλές συναντήσεις που είχαμε με τον προπονητή στα μέσα της σεζόν, συμφωνήσαμε να αφήσουμε το θέμα του νέου συμβολαίου για το τέλος της χρονιάς, κατόπιν αιτήματος.

Στο τέλος της σεζόν, αφού διευθετήσαμε τις πληρωμές όλης της ομάδας, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με τον προπονητή μας, ο οποίος ήρθε στην Κωνσταντινούπολη αμέσως μόλις άνοιξαν τα σύνορα.

Ειλικρινά, έγιναν "καυτές" συνομιλίες. Μιλήσαμε για τις σκέψεις μας, για τον προϋπολογισμό, για το τι μπορούμε να κάνουμε με ρεαλιστικό τρόπο. Παρόλο που είχαμε καθυστερήσεις στις πληρωμές, εξαιτίας του γεγονότος ότι παλεύαμε με κάποιες δυσκολίες μέσα στη σεζόν, υποσχεθήκαμε πως δεν θα υπάρξουν ξανά, με μειωμένο μπάτζετ, την επόμενη χρονιά. Τονίσαμε πως θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα του επιτελείου, όπως επιθυμούσε και ο προπονητής.

Ο Ομπράντοβιτς μοιράστηκε ειλικρινά τις σκέψεις του μαζί μας και μας είπε πως θα μιλήσει με την οικογένειά του και θα πάρει την οριστική του απόφαση. Αργότερα, μας ενημέρωσε για αυτή, αφού μας έστειλε ένα γράμμα το βράδυ της Τρίτης, λέγοντας πως δεν θέλει να αναλάβει μια ομάδα για μια σεζόν. Μας αναστάτωσε, αλλά το σεβαστήκαμε.

Ο Ομπράντοβιτς είναι μέλος της οικογένειάς μας. Η Φενέρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία. Στο πρώτο ματς που θα γίνει παρουσία φιλάθλων, θα διοργανώσουμε μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που αρμόζει στον "θρύλο" μας. Οι σχέσεις μας μαζί του θα συνεχιστούν. Ωστόσο, η ζωή προχωράει. Πρέπει να πάρουμε τις πιο λογικές αποφάσεις, μέσα σε αυτή την πραγματικότητα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας