Ολυμπιακός: Ο Λόιντ και ο Τζένκινς για στήριγμα στον Σλούκα

Ο δανεισμός του Αντώνη Κόνιαρη ανοίγει τον δρόμο για μία έξτρα μεταγραφή στα γκαρντ - O Τσαρλς Τζένκινς του Αστέρα για στήριγμα δίπλα στον Κώστα Σλούκα και η θελκτική περίπτωση του Τζόρνταν Λόιντ της Βαλένθια. 

Ολυμπιακός: Ο Λόιντ και ο Τζένκινς για στήριγμα στον Σλούκα

Σας είχαμε καταγράψει πρόσφατα τα δεδομένα στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά στην πορεία ορισμένα πράγματα αλλάζουν, όπως και θα αλλάξουν, έστω σε μικρό βαθμό. Από την στιγμή που αποφασίστηκε πως ο Αντώνης Κόνιαρης θα παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα (κάτι που το ζήτησε ο παίκτης, συμφώνησε σε αυτό και η ομάδα), ελευθερώνεται θέση στα γκαρντ.

Και οι Πειραιώτες πήραν απόφαση να ενισχύσουν το ρόστερ τους με επιπλέον κοντό. Υπάρχουν, λοιπόν, στο ρόστερ οι Βασίλης Σπανούλης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Έχουμε προφορική συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα, αλλά θα πρέπει να επισημοποιηθεί και το "διαζύγιο" του με τη Φενέρμπαχτσε και εφόσον όλα πάνε καλά με τον παίκτη, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα στραφούν για έναν αθλητικό πλέι-μέικερ, συν έναν ακόμη γκαρντ, που να διαθέτει ικανότητα στο να βάζει τη μπάλα στο καλάθι. Έναν "κοντό" που να έχει καλό περιφερειακό σουτ.

Ολυμπιακός: Σλούκας στα... κάγκελα - Έστειλε «μήνυμα» στη Φενέρμπαχτσε

Ολυμπιακός: Η υπόσχεση των Αγγελόπουλων στον Μπαρτζώκα για τα γκαρντ

Τζένκινς: Κάτι σαν νέος... Λαφαγιέτ

Ο Ολυμπιακός, καταρχάς, με δεδομένο πως θα έρθει ο Κώστας Σλούκας, θέλει να βρει έναν παίκτη που θα ταιριάξει αρμονικά δίπλα στον Έλληνα γκαρντ, καλύπτοντας ο ένας τις αδυναμίες του άλλου Το... σπαθί ο Σλούκας και ο άλλος η "ασπίδα". Θα λέγαμε πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψάχνει έναν... νέο Όλιβερ Λαφαγιέτ! Τον θυμάστε; Εκείνος τον είχε επιλέξει το καλοκαίρι του 2014, ασχέτως αν στην πορεία συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, φτάνοντας το 2015 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Ένας τίμιος γκαρντ, ο οποίος ήταν χρήσιμος και συνεπής στα καθήκοντά του.

Οι "ερυθρόλευκοι", λοιπόν, έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο στον "άσο", όσο και στο "δύο". Ένας παίκτης που γνωρίζει αρκετά καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς συνεργάστηκαν μαζί στη Χίμκι για σχεδόν μία διετία (2017-2019). Μάλιστα, με τη ρωσική ομάδα πραγματοποίησε καλή σεζόν (2017-18) έχοντας μέσο όρο 5.5 πόντους (45.1% τρίποντα), 1.7 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι.

Ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα (με τον οποίο φέτος δεν έκανε καλή σεζόν), έχει συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" του Βελιγραδίου, αλλά οι Σέρβοι αναμένεται να τον αποδεσμεύσουν, καθώς έχουν ξεκαθαρίσει την επιθυμία τους να κάνουν ανανέωση στο ρόστερ, συνεχίζοντας κυρίως με γηγενείς παίκτες.

Ο Τσαρλς Τζένκινς θα λέγαμε πως πρόκειται για έναν κυρίως υποστηρικτικό παίκτη. Εξαιρετικός αμυντικός, ικανότατος στην πίεση πάνω στη μπάλα, διαθέτοντας καλό σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα. Διαθέτει και μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague, αφού έχει αγωνιστεί και με την Αρμάνι Μιλάνο. Ήταν καταπληκτικός στη σεζόν 2016-17 με τον Ερυθρό Αστέρα (έπαιζε και τότε εκεί), καθώς τέλειωσε τη σεζόν με 9.4 πόντους (42.5% τρίποντο), 2.7 ασίστ, 2.1 κλεψίματα και 1.9 ριμπάουντ. Προέρχεται, όμως, από προβληματική σεζόν στο Βελιγράδι, καθώς έδειξε φθίνουσα πορεία: 3.4 πόντοι, 50.9% δίποντα, 7.4% τρίποντα (2/27), 94.1% βολές, 1.8 ασίστ, 0.8 κλεψίματα, σε 23 ματς, με 18.4 λεπτά συμμετοχής.

Η περίπτωση του Λόιντ

Από την στιγμή που άνοιξε θέση στα γκαρντ, λόγω του δανεισμού του Αντώνη Κόνιαρη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοιτάζει επιπλέον παίκτες για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής. Γκαρντ που να διαθέτουν και έφεση στο σκορ, με ικανότητα στο περιφερειακό σουτ. Ένας από αυτούς που έχει ψηλά στη λίστα της η ομάδας του Ολυμπιακού είναι και ο 27χρονος (27/7/1993) Αμερικανός κόμπο-γκαρντ (1.93 ύψος) Τζόρνταν Λόιντ. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση.

Στην τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκε στην EuroLeague με τη Βαλένθια, έχοντας 11.1 πόντους (40.5% δίποντα, 42.9% τρίποντα), 2.4 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ, σε 18 ματς, με 21.5 λεπτά συμμετοχής. Είχε κάνει... θραύση στη Μαδρίτη, όταν σταμάτησε στους 21 πόντους με 4/5 τρίποντα, συν 5 ασίστ, ενώ ήταν εντυπωσιακός και στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν και μέτρησε 27 πόντους, με 5/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 8/9 βολές, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Αθλητικός γκαρντ, με έφεση στο σκορ. Τρέχει καλά στο ανοιχτό γήπεδο, διαθέτοντας αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια (δοκιμάζει το χέρι του και μετά από ντρίμπλα, ξέρει να βγαίνει από τα σκριν για να σουτάρει), βγάζοντας και ενέργεια στην άμυνα.

Βρέθηκε στο ΝΒΑ με την ομάδα των Ράπτορς στη σεζόν 2018-19, αγωνίστηκε ελάχιστα, αλλά η ουσία είναι πως πήρε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Καλός παίκτης, στο μεγάλο λιμάνι παραδέχονται πως εξετάζουν την περίπτωση του, αλλά επισημαίνουν πως έχουν βάλει στο μάτι και άλλον αξιόλογο γκαρντ, και πιο ακριβό, που το όνομα του όμως δεν έχει διαρρεύσει. Για τον Τζόρνταν Λόιντ, πάντως, ο Ολυμπιακός είχε δείξει ενδιαφέρον και επί εποχής Ντέιβιντ Μπλατ.