Μπερτομέου στους φιλάθλους της EuroLeague: «Η πιο δύσκολη επιστολή που έπρεπε ποτέ να σας γράψω»

O Tζόρντι Μπερτομέου έγραψε μία επιστολή προς το φίλαθλο κοινό της EuroLeague. Εξήγησε τους λόγους της απόφασης να διακοπεί οριστικά η νέα σεζόν και επεσήμανε πως η διοργάνωση στη νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο δυνατή. 

Μπερτομέου στους φιλάθλους της EuroLeague: «Η πιο δύσκολη επιστολή που έπρεπε ποτέ να σας γράψω»

Η EuroLeague ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει οριστικά την αγωνιστική σεζόν 2019-2020, καθώς έκρινε πως δεν ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική χρονιά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, ετοίμασε και δημοσίευσε την δική του επιστολή προς τους φιλάθλους της EuroLeague. Εξήγησε τους λόγους της απόφασης που πήρε και επεσήμανε πως το πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο δυνατό στη νέα σεζόν.

Οριστικό: Τέλος η Euroleague - Ακυρώθηκε η φετινή σεζόν

Μπερτομέου: «Η πιο δύσκολη απόφαση στην 20χρονη ιστορία μας»

Euroleague: Παύλα στη Χρυσή Βίβλο - Για πρώτη φορά χωρίς πρωταθλητή από το 1958!

Μπερτομέου: «Θα μετρήσουν τα ρεκόρ των ομάδων και των παικτών της σεζόν 2019-20»

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Αγαπητοί φίλαθλοι,

Αυτή είναι η πιο δύσκολη επιστολή που έπρεπε ποτέ να σας γράψω.

Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας που έχει πλήξει σημαντικά όλες τις κοινωνίες, ήμασταν αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα και το Eurocup.

Φυσικά πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή για όλους μας. Πονά ακόμη περισσότερο, γιατί χάρη σε σας, ήταν η πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία μας, από όλες τις απόψεις. Είδαμε ακόμη περισσότερους από σας στα γήπεδα και είδαμε ότι αγκαλιάσατε το περιεχόμενο της διοργάνωσης περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Για αυτό σαν είμαστε ευγνώμονες. Η πίστη σας αποτελεί πηγή έμπνευσης για να συνεχίσουμε βασίζοντας τις αποφάσεις μας σε ό,τι είναι καλύτερο για τους φιλάθλους.

Κάποιες φορές οι διοργανώσεις οφείλουν να μείνουν πιστές στις πεποιθήσεις τους. Πάνω από κάθε άλλο συμφέρον, θέλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία των διοργανώσεών μας. Για να γίνει αυτό, η υγεία και ασφάλεια όλων όσοι εμπλέκονται και κάνουν τα παιχνίδια σπουδαία έχει προτεραιότητα για μας, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Τέτοιες αξίες είναι για μας αδιαπραγμάτευτες και ακόμη και σε τόσο δύσκολες συνθήκες πάντα θα προσπαθούμε για να τις έχουμε σε πρώτο πλάνο.

Είμαι περήφανος για τον τρόπο που όλη η οικογένεια της Ευρωλίγκας αντέδρασε σε αυτή την κρίση. Οι παίκτες, προπονητές, ομάδες και εμπορικοί συνεργάτες μας έδειξαν πόσο αφοσιωμένοι είναι στις κοινότητές τους και στο μπάσκετ. Τους χειροκροτούμε όλους, όπως και όλους όσοι ήταν στην πρώτη γραμμή της άμυνας απέναντι στον κορονοϊό. Ξέρουμε από σας, τους φιλάθλους, πως κανένας δεν πετυχαίνει χωρίς υποστήριξη και βλέποντας τους ανθρώπους να είναι ενωμένοι τους δύο τελευταίους μήνες ήταν συγκινητικό και μας υπενθύμισε τις αξίες και την κοινή αγάπη μας για το μπάσκετ.

Από τις 12 Μαρτίου που αναστείλαμε την δράση στις διοργανώσεις μας, ήμασταν κοντά και δείξαμε πόσο πολύ θέλατε να επιστρέψει το μπάσκετ. Λυπούμαστε γιατί για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Τους επόμενους μήνες, καθώς εστιάζουμε στην επιστροφή στα παρκέ πιο δυνατοί από ποτέ για τη σεζόν 2020/21, θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε τρόπους να απολαμβάνετε το brand της Ευρωλίγκας μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας.

Εμείς στην Ευρωλίγκα είμαστε φίλαθλοι, όπως κι εσείς. Ανυπομονούμε να ξαναδούμε τους παίκτες στο παρκέ και στη δράση και κυρίως να σας ακούσουμε να ζητωκραυγάζετε. Μαζί θα απολαύσουμε ξανά αυτές τις στιγμές. Μέχρι τότε, εύχομαι σε καθέναν από σας τα καλύτερα».