Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς για τη διακοπή της Euroleague

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς αναφέρθηκε στην απόφαση της Euroleague να προχωρήσει σε ματαίωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς για τη διακοπή της Euroleague

Ο πολύπειρος Σέρβος προπονητής, μιλώντας στους συμπατριώτες του, σημείωσε πως πολλές ομάδες ήθελαν να παίξουν ξανά αλλά για τον ίδιο η απόφαση της οριστικής διακοπής είναι λογική.

Επίσημη ανακοίνωση της Euroleague: Με πόσες ομάδες η νέα σεζόν, πότε θα γίνει τζάμπολ

«Για μία σειρά από λόγους ήταν μία λογική απόφαση. Θέλαμε να παίξουμε. Από την πρώτη ημέρα της καραντίνας προετοιμαζόμασταν, για αυτό ο σύλλογος αποφάσισε να κρατήσει όλους τους παίκτες στην Βαρκελώνη με εξαίρεση έναν Αμερικανό, ο οποίος έφυγε για οικογενειακούς λόγους» τόνισε αρχικά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς, αναφερόμενος φυσικά στον Μάλκολμ Ντιλέινι ο οποίος και έφυγε.

«Πολλές ομάδες ήθελαν να παίξουν, ειδικά αυτές που έχουν ξεκινήσει προπονήσεις. Όλες οι ισπανικές ομάδες το ήθελαν, επειδή οι παίκτες έμειναν στην χώρα και ήταν έτοιμοι. Αυτό δεν αλλάζει όμως κάτι.

Οριστικό: Τέλος η Euroleague - Ακυρώθηκε η φετινή σεζόν

Προσπαθώ να δω την κατάσταση. Υπάρχουν τα συναισθήματα και αυτά που θέλουν οι φίλαθλοι, αλλά υπάρχει και ο ρεαλισμός. Οι λίγκες διαλύθηκαν παντού, σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν πρωταθλητές.

Είναι δύσκολο να πάρουμε αποφάσεις, αλλά είναι και δύσκολο να πάρει κάποιος αυτά που κερδίσαμε στο γήπεδο. Στην Ισπανία ήμασταν στην πρώτη θέση ενώ είχε γίνει το 75% των αγώνων και είπαν ότι δεν θα έχουμε ούτε πρωταθλητή, ούτε υποβιβασμούς» σχολίασε ο προπονητής της ομάδας της Βαρκελώνης, Σβέτισλαβ Πέσιτς αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας αλλά και τις αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν από την Euroleague αλλά και την Ισπανική λίγκα.