Επίσημη ανακοίνωση της Euroleague: Με πόσες ομάδες η νέα σεζόν, πότε θα γίνει τζάμπολ

Οι λόγοι για τους οποίους η Euroleague και οι ομάδες-μέτοχοι πήραν την απόφαση να διακοπεί οριστικά η σεζόν. Κανείς δεν στέφεται πρωταθλητής. 

Επίσημη ανακοίνωση της Euroleague: Με πόσες ομάδες η νέα σεζόν, πότε θα γίνει τζάμπολ

Η Euroleague και οι ομάδες-μέτοχοι αυτής συμφώνησαν (εκτός του Παναθηναϊκού, όπως φημολογείται) να διακοπεί οριστικά η φετινή σεζόν και η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενημερώνει τι θα ακολουθήσει. Τονίζει πως τη νέα σεζόν (2020-21) θα αγωνιστούν οι ίδιες 18 ομάδες και το τζάμπολ θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Οριστικό: Τέλος η Euroleague - Ακυρώθηκε η φετινή σεζόν

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Euroleague:

«Οι μέτοχοι της Euroleague ανακοινώνουν αποφάσεις για τις σεζόν 2019-20 και 2020-21.

* Η σεζόν 2019-20 σε Euroleague και Eurocup ακυρώνεται. Οι φετινές ομάδες συνεχίζουν στις διοργανώσεις για τη σεζόν 2020-21.

* Η επόμενη σεζόν ξεκινά την 1η Οκτωβρίου στη Euroleague και στις 30 Σεπτεμβρίου στο Eurocup.

Υπήρξε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μετόχων για τέταρτη φορά από τη διακοπή της δράσης στις 12 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού.

Ακολουθώντας την απόφαση της προσωρινής διακοπής της αγωνιστικής δράσης, προσπάθησαν όλες οι πλευρές, η λίγκα, οι ομάδες, οι παίκτες και έδειξαν διάθεση να συνεχιστεί η σεζόν.

Έχοντας ερευνήσει κάθε δυνατή επιλογή, η λίγκα αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη σεζόν σε Euroleague και Eurocup όπως και το τουρνουά των μικρών ηλικιών για τους παρακάτω λόγους:

* Η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών, φιλάθλων, προσωπικού, συνεργατών και της τοπικής κοινωνίας παραμένει βασική προτεραιότητά μας.

* Οι ποικίλες αντιδράσεις στον κορονοϊό από χώρα σε χώρα δεν εγγυώνται πως όλες οι ομάδες θα είχαν τις ίδιες μέρες προετοιμασίας και προπόνησης.

* Ως αποτέλεσμα των παραπάνω οι τοπικές αρχές είχαν διαφορετικά μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες και δεν μπορούσαν να εγγυηθούν πως όλες οι ομάδες θα είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε πόλη που θα επιλέγαμε.

* Ο περιορισμένος χρόνος προπονήσεων των τριών εβδομάδων θα αύξανε τις πιθανότητες τραυματισμών στους παίκτες.

Επιστολή της ELPA στη Euroleague - Φόβοι και ανησυχίες των παικτών για επανέναρξη της σεζόν!

* Για λόγους δικαιοσύνης δεν ήταν δυνατόν να περιορίσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα συνέχιζαν στη διοργάνωση.

* Παρά το εξοντωτικό ιατρικό πρωτόκολλο και την αβεβαιότητα που υπάρχει, αν κάποιος παίκτης, προπονητής ή διαιτητής βρισκόταν θετικός σε τεστ, θα έπρεπε να μπει στην απομόνωση για 14 μέρες. Θα ήταν αδύνατον για αυτό τον λόγο να εγγυηθούμε πως θα ολοκληρωνόταν τον Ιούλιο.

* Δεν θέλαμε να αλλάξουμε τις ημερομηνίες και να μεταθέσουμε για αργότερα την επόμενη σεζόν, αφού δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο καλεντάρι τής κάθε λίγκας και των εθνικών ομάδων το καλοκαίρι του 2021.

* Διατηρώντας τις αρχές που πρεσβεύουμε και της δικαιοσύνης, δεν αναγνωρίζουμε καμία ομάδα ως πρωταθλήτρια τόσο στη Euroleague όσο και στο Eurocup.

Eurolegue: Ο Μπερτομέου πρότεινε την οριστική διακοπή της σεζόν!

Ευχαριστούμε όλες τις πόλεις που εξέφρασαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τη συνέχεια των διοργανώσεών μας με ασφάλεια και άριστη συνεργασία. Κατέβαλαν πολλές προσπάθειες κι έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για να διασφαλίσουν κάθε λεπτομέρεια ώστε να στεφθεί με επιτυχία η σεζόν».