Ο Ολυμπιακός, ο Γκιλ και ο Βεζένκοφ

Οι «ερυθρόλευκοι» ρώτησαν για την περίπτωση του Άντονι Γκιλ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Χίμκι. Αρέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν στη ρωσική ομάδα. Όλα ανοιχτά με Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός, ο Γκιλ και ο Βεζένκοφ

Να είστε σίγουροι πως η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι από τις πιο δραστήριες στο φετινό... μεταγραφικό παζάρι. Βλέπετε, έχει ξεκινήσει από νωρίς, ύστερα και από τη διακοπή στις αθλητικές διοργανώσεις με την έξαρση του κορονοϊού. Άλλωστε, και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, σε δηλώσεις του έχει τονίσει πως σκέφτεται ήδη τη νέα σεζόν, προετοιμάζοντας το πλάνο για τη στελέχωση του ρόστερ, παρακολουθώντας παίκτες που τον ενδιαφέρουν.

Ολυμπιακός: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και σωστές κινήσεις!

Οι συνεργάτες του περνούν αρκετές ώρες παρακολουθώντας βίντεο, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τους υποψήφιους στόχους, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερος... κόπος. Γιατί υπάρχουν και μπασκετμπολίστες τους οποίους ο Έλληνας τεχνικός τούς γνωρίζει αρκετά καλά, έχοντας συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αμερικανός αθλητικός πάουερ φόργουορντ Άντονι Γκιλ! Πρόκειται για ένα από τα «λαβράκια» που ανακάλυψε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς τον πήρε μαζί του στη Χίμκι, ξεχωρίζοντάς τον από το τουρκικό πρωτάθλημα, όπου ο παίκτης αγωνιζόταν με την Μπελεντίγισπορ!

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο αθλητής μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τη Μόσχα, ψάχνοντας νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δείχνει να θέλει να... αρπάξει την ευκαιρία και να τον κάνει δικό του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει μία πρώτη διερευνητική επαφή και αναμένονται εξελίξεις.

Ο Κάιλ Χάινς στο «ΦΩΣ» για τον Ολυμπιακό του back-to-back: «Βασίλη, θα πεθάνω στο πλευρό σου!»

Όλα ανοιχτά με Βεζένκοφ, αλλά...

Βλέπετε, αρκετά θα εξαρτηθούν και από το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ στην ομάδα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο Βούλγαρος φόργουορντ μένει ελεύθερος, υπάρχει διάθεση-επιθυμία να παραμείνει στο ρόστερ, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από τις απαιτήσεις του. Βέβαια, υπάρχει και η άποψη πως αν είναι να διαλέξει έναν από τους δύο η ομάδα του Πειραιά τότε θα ήταν προτιμότερο να επενδύσει στην ποιότητα του Αμερικανού.

Ο Σάσα Βεζένκοφ όμως, παρότι ξένος, αντιμετωπίζεται σαν «Έλληνας» και υπάρχει και η επιθυμία να ισχυροποιηθεί ο κορμός και να τονωθεί το στοιχείο των γηγενών στην ομάδα. Το σενάριο να υπάρξουν και οι δύο στο ρόστερ της ομάδας στη νέα σεζόν θεωρείται απίθανο. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα είναι το βασικό «4άρι» του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν και από πίσω του θα έχει για στήριγμα έναν εκ των δύο.

Εξαιρετική περίπτωση ο Γκιλ

Είναι πάντως εξαιρετικός παίκτης ο Άντονι Γκιλ. Διαθέτει θαυμάσια χαρακτηριστικά και έχει στοιχεία που αρέσουν αρκετά στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ένας πάουερ φόργουορντ με πλούσια αθλητικά προσόντα, με καλό σουτ από την περιφέρεια, με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, με ενεργό συμμετοχή σε άμυνα και επίθεση, ενώ μπορεί όχι μόνο να τρέξει και να τελειώσει τις φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και να ντριμπλάρει με ικανότητα.

Ο 27χρονος (17/10/1992) Άντονι Γκιλ (2,03 μ. ύψος) ήταν καταπληκτικός στην πρώτη του σεζόν (2017-18) με τη Χίμκι στην Ευρωλίγκα, έχοντας για προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Είχε μέσον όρο 11,8 πόντους, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (63,5% δίποντα, 47,8% τρίποντα, 74,3% βολές), διαθέτοντας καλό χέρι και από την περιφέρεια. Σε όλα αυτά προσθέστε και 4,5 ριμπάουντ, σε 25,5 λεπτά συμμετοχής, έχοντας παίξει σε 32 αγώνες.

Τι έκανε φέτος; Ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο, με ελαφρώς μειωμένο χρόνο παρουσίας στο παρκέ (18,5 λεπτά), είχε μέσον όρο 8,3 πόντους (64,3% δίποντα, 44% τρίποντα, 85% βολές), 4,5 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ.