Ολυμπιακός: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και σωστές κινήσεις!

Στόχος της διοίκησης το μπάτζετ του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Το στοίχημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αξιοποιήσει καλύτερα τα διαθέσιμα χρήματα, κάνοντας εύστοχες επιλογές σε παίκτες, δίνοντας έμφαση στην απόκτηση πρωτοκλασάτου γκαρντ. 

Ολυμπιακός: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και σωστές κινήσεις!

Η έξαρση του κορονοϊού, πέρα από το γεγονός πως εξελίχθηκε σε μία φονική πανδημία για την ανθρωπότητα, επηρέασε και θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο και τον τομέα του αθλητισμού. Είναι δεδομένο πως οι ομάδες και οι εταιρείες τους θα δεχτούν ισχυρό οικονομικό πλήγμα. Θα χαθούν έσοδα από τα εισιτήρια, από τους χορηγούς, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όμως, στόχος της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι το διαθέσιμο μπάτζετ να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και στην ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Το συνολικό (με εφορία και όχι μόνο) έφτανε τα 20.000.000 ευρώ. Και το καθαρά αγωνιστικό, όμως, δεν ήταν σε καμία περίπτωση μικρό!

Ένα από τα λάθη του Ντέιβιντ Μπλατ πέρσι ήταν η κακή διαχείριση των χρημάτων που ξοδεύτηκαν και δαπανήθηκαν για τη στελέχωση του ρόστερ. Έφυγαν ένα κάρο λεφτά για τους φόργουορντ, θέσεις στις οποίες δημιουργήθηκε συμφόρηση, δίνοντας 800.000 ευρώ για τον Μπράντον Πολ και 900.000 ευρώ για τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Δύο παίκτες που ουσιαστικά είναι «3άρια», ενώ στη συγκεκριμένη θέση έχεις παίκτη του εκατομμυρίου όπως είναι ο Κώστας Παπανικολάου... Και εκεί που έδειχνε αδυναμία η ομάδα, εκεί που «πονούσε», δηλαδή στα γκαρντ, ύστερα από το περσινό... ναυάγιο με τον Κώστα Σλούκα, η απάντηση ήταν με την (απρόσμενη) παραμονή του Ουίλ Τσέρι! Και μπροστά του; Ο άγουρος και άπειρος από το ευρωπαϊκό επίπεδο Ουέιντ Μπάλντγουιν.

Είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέτος θα επιδιώξει να αποφύγει αυτά τα λάθη. Έχει ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμική του ρόστερ του και έχει δώσει προτεραιότητα στη δυναμική ενίσχυση της ομάδας με τουλάχιστον έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, καθώς αυτή είναι η πιο κομβική θέση στο σύγχρονο μπάσκετ. Γι’ αυτόν τον λόγο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προτεραιότητά τους την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, γι’ αυτό χτύπησαν μέχρι και την πόρτα του... Μάλκολμ Ντιλέινι.

Στο «3», άλλωστε, τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα. Πρώτος σμολ φόργουορντ ο Κώστας Παπανικολάου, πίσω του τα ταλέντα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ενώ εκεί μπορεί να παίξει με άνεση και ο Σακίλ Μακ Κίσικ.

Στο «4» θα κυριαρχεί η παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη και πίσω του, εφόσον όλα πάνε καλά, θα συνεχίσει ο Σάσα Βεζένκοφ. Αρκεί να αποδεχτεί την πρόταση που θα του γίνει με σχεδόν τα ίδια χρήματα. Αν πάρουν τα... μυαλά του αέρα και αρχίσει να έχει υπερβολικές αξιώσεις, τότε θα φέρει από μόνος του τον εαυτό του στην πόρτα της εξόδου. Είπαμε τα πολλά λεφτά θα πάνε στους «κοντούς», γιατί εκεί έχει ανάγκη για ενίσχυση η ομάδα. Να πούμε την αλήθεια, όμως, είναι αρκετά δελεαστική η περίπτωση του Αμερικανού πάουερ-φόργουορντ, Άντονι Γκιλ, που μένει ελεύθερος από τη Χίμκι...

Ολυμπιακός: Ο Γκιλ ταιριάζει γάντι στο ρόστερ

Στο «5» έγινε επένδυση με την απόκτηση του Χασάν Μάρτιν, ενός παίκτη που ναι μεν έρχεται από χαμηλό ράφι, αλλά που έχει τις προδιαγραφές να διαπρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Στον «άσο» όμως οι Πειραιώτες θα δώσουν τα ρέστα τους...

Να κρατήσουμε και την τοποθέτηση που είχε κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη δυναμική του μπάτζετ του Ολυμπιακού: «Με το μπάτζετ που έχουμε τώρα, το φετινό, είμαι πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα του χρόνου. Δεν θεωρώ πως θα πρέπει να δαπανήσουμε πάρα πολλά λεφτά για να φτιάξουμε καλή ομάδα. Με σωστές κινήσεις μπορούμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα για του χρόνου. Το πιστεύω αυτό».

Twitter: Notis Psilopoulos