Στην ομάδα της δεκαετίας ο Μπογκντάνοβιτς - Απομένει ο Σπανούλης!

O Mπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έγινε ο 9ος παίκτης της ομάδας της δεκαετίας στην EuroLeague, με την διοργάνωση να ανακοινώνει τελευταίο και καλύτερο τον Βασίλη Σπανούλη. 

Στην ομάδα της δεκαετίας ο Μπογκντάνοβιτς - Απομένει ο Σπανούλης!

Σχεδόν ολοκληρώθηκε η κορυφαία δεκάδα παικτών που άφησε το στίγμα της στην δεκαετία (2010-2020) που μας πέρασε. Η EuroLeague ανακοίνωσε το 9ο μέλος της σπουδαίας αυτής λίστας, ξεχωρίζοντας τον Σέρβο γκαρντ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης με τη Φενέρμπαχτσε το 2017. Παράλληλα, είχε βρεθεί και στη καλύτερη πεντάδα εκείνης της χρονιάς.

Νωρίτερα, η διοργάνωση είχε ξεχωρίσει στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας τους Γιώργο Πρίντεζη (Ελλάδα), Μίλος Τεόντοσιτς (Σερβία), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Ισπανία), Δημήτρη Διαμαντίδη (Ελλάδα), Κάιλ Χάινς (ΗΠΑ), Λούκα Ντόντσιτς (Σλοβενία), Σέρχιο Γιουλ (Ισπανία), Ρούντι Φερνάντεθ (Ισπανία) και Νάντο Ντε Κολό (Γαλλία).

Έχει απομείνει, λοιπόν, μόνο μία θέση και αυτή φυσικά θα πάει στον «βασιλιά» της δεκαετίας, στον κορυφαίο όλων, Βασίλη Σπανούλη. Άλλωστε, ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατέκτησε 2 EuroLeague, έπαιξε σε 4 τελικούς Final Four, βγήκε 2 φορές MVP σε αυτά, ενώ το 2013 ξεχώρισε ως ο MVP της διοργάνωσης. Και όλα αυτά ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ και πασέρ στην ιστορία του θεσμού.