Ολυμπιακός: Από την κόλαση στον παράδεισο - Όταν «σφράγισε» την πρόκριση για το Λονδίνο

Πέρασαν 7 χρόνια από τη συναρπαστική ανατροπή που έκανε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ κόντρα στην Εφές, επιστρέφοντας από το -15, «σφραγίζοντας» στο 5ο ματς την πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου. 

Ολυμπιακός: Από την κόλαση στον παράδεισο - Όταν «σφράγισε» την πρόκριση για το Λονδίνο

Ύστερα από τον θρίαμβο το 2012 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε συνεπής στο ραντεβού του με το Final Four και την ερχόμενη σεζόν. Υπό τις οδηγίες, πλέον, του Γιώργου Μπαρτζώκα, στις 26 Απριλίου του 2013, οι "ερυθρόλευκοι" θα "σφραγίσουν" την πρόκριση για το Final Four του Λονδίνου.

Το έκαναν πράξη στο πέμπτο ματς της σειράς (3-2) κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας που είχαν. Βέβαια, για να το κάνουν πράξη, βρέθηκαν πρώτα στην... κόλαση και μετά στον παράδεισο. Το ξεκίνημα για τους Πειραιώτες είχε άγχος, με τους Τούρκους να ξαφνιάζουν τους "ερυθρόλευκους", ξεφεύγοντας με 15 πόντους διαφορά (23-18) στο 15'. Στο ημίχρονο το σκορ "έγραφε" 33-41.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκας αντέδρασαν. Με μαχητικότητα, αυταπάρνηση και με την προσωπικότητα των ηγετών τους, ο Ολυμπιακός θα φέρει τα πάνω-κάτω, σημειώνοντας μία ακόμη εντυπωσιακή ανατροπή. Στην έναρξη της 4ης περιόδου ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ (57-55) και ακολούθως έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, φτάνοντας στη νίκη-πρόκριση με σκορ 82-72.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Σπανούλης (19 πόντοι, 5 ασίστ), έχοντας για άξιος συμπαραστάτες τους Γιώργο Πρίντεζη (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Κάιλ Χάινς (6 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), ενώ ήταν πολύτιμη και η συνεισφορά του Κώστα Παπανικολάου (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ). Καθοριστικό και ένα τρίποντο-μαχαιριά που σημείωσε ο Έισι Λο λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, οι Πειραιώτες πήγαν στο Final Four του Λονδίνου, κατακτώντας στη συνέχεια το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

To τελευταίο λεπτό του αγώνα: