Βατούτιν: «Μην προσπαθούμε να αναστήσουμε τον πεθαμένο!»

Ο ιδιοκτήτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, εξέφρασε με επιχειρήματα την άποψη πως η σεζόν στη Euroleague δεν πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Βατούτιν: «Μην προσπαθούμε να αναστήσουμε τον πεθαμένο!»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο ιδιοκτήτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν. Ο διοικητικός ηγέτης της ρωσικής ομάδας εξέφρασε με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους εκτιμά πως η σεζόν στη Euroleague δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Βατούτιν: «Πάμε για μείωση του μπάτζετ κατά 30%»!

Συγκεκριμένα, είπε: «Θα είμαστε πολύ μακριά από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα κρίσιμα στάδια της σεζόν, για τα οποία οι ομάδες προετοιμάζονται βήμα βήμα μέσα σε μια περίοδο έξι μηνών, φτάνοντας στο πικ τους κατά τη διάρκεια της κανονικής σεζόν.

Η συνέχιση των αγώνων μετά από μια τέτοια παύση θα έχει ως επακόλουθο να δούμε αγώνες στο επίπεδο της πρισίζον στην καλύτερη περίπτωση. Άλλωστε τα καλοκαίρια οι επαγγελματίες αθλητές διατηρούν τη φόρμα τους, ξεκουράζονται για μερικές εβδομάδες και μετά αρχίζουν να προπονούνται σε γυμναστήρια και γήπεδα μπάσκετ.

Τώρα αυτό δεν υπάρχει καθόλου. Οι παίκτες προσπαθούν να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, κλειδωμένοι σε διαμερίσματα ή εξοχικές κατοικίες. Τι είδους μπάσκετ θα δούμε; Είναι αστείο οργανωτικά μετά από δύο μήνες χωρίς προπονήσεις να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής μέσα σε δύο τρεις εβδομάδες. Επιπλέον, ρισκάρουμε την υγεία των παικτών, ρίχνοντάς τους στη μάχη των κρίσιμων αγώνων μετά από μια τέτοια διακοπή.

Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ θα θέλαμε να ξαναδούμε μπάσκετ, θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη σεζόν, αντί να προσπαθούμε να αναστήσουμε τον πεθαμένο».