Βατούτιν: «Πάμε για μείωση του μπάτζετ κατά 30%»!

Το αφεντικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν προανήγγειλε περικοπές στον προϋπολογισμό της ομάδας για τη νέα σεζόν λόγω κορονοϊού

Βατούτιν: «Πάμε για μείωση του μπάτζετ κατά 30%»!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει διακοπή στις αγωνιστικές δραστηριότητες και πολλές ζημιές στα οικονομικά των ομάδων.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα sportrbc.ru και ανέλυσε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας προαναγγέλλοντας μείωση του προϋπολογισμού της ομάδας του κατά 30%, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Με αυτή την πτώση εσόδων είναι δύσκολο να περιμένουμε κάτι καλό. Πιστεύω ότι το μπάτζετ θα μειωθεί κατά 30%. Από την άλλη, ελπίζω αυτή η κρίση, όπως η προηγούμενη, να ρίξει τις απαιτήσεις των παικτών. Με όλο τον σεβασμό στους αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι μισθοί τους δεν καθορίζονται από τα έσοδα των ομάδων και των λιγκών, όπως στο ΝΒΑ, αλλά καθαρά από τις φιλοδοξίες των ιδιοκτητών.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμη και η ΤΣΣΚΑ δεν έχει τόσους πόρους για να διασφαλίσει υψηλούς μισθούς και γενικά κανείς στην Ευρώπη δεν θα δώσει υπέρογκα ποσά, από την στιγμή που η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους.

Ήδη έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις για τη νέα σεζόν, ανακοινώνοντας την επέκταση των συμβολαίων δύο παικτών, αλλά ακόμη δεν είμαστε σε θέση να οργανώσουμε το μπάτζετ, γι’ αυτό έχουμε “παγώσει” όλες τις μεταγραφές άλλων παικτών».