Πασκουάλ: «Από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη ο Σφαιρόπουλος!»

Ο Tσάβι Πασκουάλ μίλησε στην εκπομπή του Τζο Αρλάουκας για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και την «κόντρα» του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Πασκουάλ: «Από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη ο Σφαιρόπουλος!»

Στην εκπομπή του Τζο Αρλάουκας μίλησε ο Τσάβι Πασκουάλ και αναφέρθηκε στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Είπε συγκεκριμένα:

«Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτά τα ματς, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τις προηγούμενες μέρες όλοι σε σταματούν στον δρόμο και σκέφτονται μόνο αυτό το ματς. Όλη η Αθήνα παραλύει πριν από τα ματς των δύο ομάδων. Στις αρχές ρωτούσα πού θα κάτσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Μου εξήγησαν ότι δεν γίνονται αγώνες με οπαδούς και των δύο ομάδων. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν απίστευτη. Ο Ολυμπιακός είχε έναν σπουδαίο προπονητή, τον κόουτς Σφαιρόπουλο, που είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, και κάθε μας παιχνίδι ήταν μια μεγάλη μάχη τακτικής και δύναμης».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό είπε:

«Όταν φεύγεις από μια ομάδα στην οποία είσαι σχεδόν μια ζωή, τότε γίνεσαι πραγματικός προπονητής. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή μού είχε πει ο Έτορε (σ.σ. Μεσίνα) ότι θα νιώσω σπουδαίος προπονητής μόνο όταν φύγω από τη χώρα μου και κερδίσω κάποιον τίτλο. Και ήταν πράγματι σωστός.

Όταν κατέκτησα τον πρώτο μου τίτλο με τον Παναθηναϊκό, θυμήθηκα αυτό που μου είχε πει. Νιώθεις πραγματικός προπονητής όταν πετυχαίνεις κάτι στο εξωτερικό», ανέφερε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό και ήταν σοκ να αφήνω το σπίτι μου. Είχα 24 ώρες να αποφασίσω και δέχθηκα. Ήταν μία από τις σπουδαιότερες εμπειρίες της ζωής μου. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι υπέροχος, τον αισθάνομαι οικογένεια. Δούλεψα σε σπουδαία ατμόσφαιρα. Σε όλα όμως υπάρχει ένα τέλος. Έχω φανταστικές αναμνήσεις και καλούς φίλους. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα».