Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα: «Δεν υπάρχει τρόπος να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα, θα αλλάξουν τα μπάτζετ»

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς, πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, εξέφρασε την απαισιοδοξία του κατά πόσο είναι εφικτό να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η φετινή Ευρωλίγκα.

Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα: «Δεν υπάρχει τρόπος να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα, θα αλλάξουν τα μπάτζετ»

Έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας που η Ευρωλίγκα έχει σταματήσει, με τους παίκτες να βρίσκονται στην απόλυτη αγωνιστική απραξία. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς θα χρειαστούν δύο εβδομάδες καραντίνας για όποιον επιστρέψει, συν περίπου τρεις εβδομάδες μίνι προετοιμασίας για τις ομάδες.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, δεν είναι αισιόδοξος. Θεωρεί πως είναι απίθανο να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Συγκεκριμένα, είπε: «Ακούω το τελευταίο διάστημα διάφορες απόψεις. Έχει ακουστεί μεταξύ άλλων να παίξουμε σε συγκεκριμένες πόλεις, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό. Η θέση της Ευρωλίγκας είναι ο πρωταθλητής να κριθεί στο γήπεδο. Αν δεν είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε αγώνες, η χρονιά θα πρέπει να ληφθεί ως μη γενόμενη.

Αυτό που πρότεινε ο κόουτς Αταμάν, ότι δηλαδή η σεζόν θα μπορούσε να συνεχιστεί στη Σερβία, δεν είναι ρεαλιστικό. Όλες οι ομάδες που θα έρθουν στη χώρα μας πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 28 ημέρες και να ληφθούν έκτακτα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση για τι άθλημα μιλάμε χωρίς κόσμο στο γήπεδο; Τουλάχιστον μπορεί να βγει κάτι καλό στο κομμάτι του αθλητισμού. Τα μπάτζετ θα αλλάξουν, διότι είχαν ξεφύγει. Ήταν μη ρεαλιστικό να δίνεις συμβόλαιο 2.000.0000 ευρώ σε έναν παίκτη. Το πράγμα είχε ξεφύγει».