H Xίμκι θα παίξει και του χρόνου στην Euroleague

H VTB League διεκόπη οριστικά, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει εξασφαλισμένη θέση στην Euroleague, αλλά τι θα γίνει με τη δεύτερη ομάδα; Το εισιτήριο θα πάει στη Χίμκι. Διαβάστε τον λόγο. 

H Xίμκι θα παίξει και του χρόνου στην Euroleague

Το πρωτάθλημα της Βαλτικής Λίγκας (VTB League) σταμάτησε οριστικά και δεν θα αναδειχθεί πρωταθλητής. Μία απόφαση που πάρθηκε λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Ευρώπη. Σε αυτό συμφώνησαν όλες οι ομάδες.

VTB League: Επίσημα τέλος χωρίς πρωταθλητή

Τι θα γίνει όμως με τη δεύτερη ομάδα που θα πρέπει να βγει για να λάβει μέρος στη Euroleague; Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει εγγυημένο συμβόλαιο και ο δεύτερος σύλλογος βγαίνει είτε από την ομάδα που παίρνει τον τίτλο στη διοργάνωση είτε από τον φιναλίστ, στο ενδεχόμενο που πάρει το τρόπαιο η παρέα του Κάιλ Χάινς.

Σε αυτή την περίπτωση το εισιτήριο για τη Euroleague της σεζόν 2020-21 θα το πάρει η Χίμκι! Ο λόγος; Η ομάδα των Αλεξέι Σβεντ και Γιάνις Τίμα ήταν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της VTB League (έχοντας ρεκόρ 18-1), με την ΤΣΣΚΑ να είναι δεύτερη και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στην τρίτη θέση.

Η Χίμκι μάλιστα στην τρέχουσα σεζόν διεκδικεί και μία θέση στα προημιτελικά της Euroleague, όντας στην έβδομη θέση, με ρεκόρ 13-15.