Ολυμπιακός: To ΤΟP-5 των ανατροπών του στη δεκαετία που πέρασε (vid)

Αυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα come-back του Ολυμπιακού για την δεκαετία που μας πέρασε στην EuroLeague. Θύματα της «ερυθρόλευκης» αυταπάρνησης, η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και η Εφές. 

Ολυμπιακός: To ΤΟP-5 των ανατροπών του στη δεκαετία που πέρασε (vid)

5) Η ανατροπή κόντρα στην Εφές

Στη κανονική περίοδο, την σεζόν 2016-17, η Εφές φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στην Πόλη. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 69-61 στο 36', αλλά στη συνέχεια οι Πειραιώτες αντέδρασαν, φέρνοντας τα πάνω-κάτω. Έστειλαν το ματς στην παράταση και εκεί έφτασαν στη νίκη με σκορ 87-91.

4) Το «εισιτήριο» για το Λονδίνο

Στο καθοριστικό 5ο ματς της σειράς του 2013, ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ βρέθηκε να χάνει από την Εφές με σκορ 21-36 στο 15'. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, στη συνέχεια πήραν μπρος, γύρισαν το ματς και έφτασαν στο τέλος στην επικράτηση (82-72), "σφραγίζοντας" με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για το Final Four του Λονδίνου.

3) Το έπος του Σπανούλη

Από τους συγκλονιστικότερους ημιτελικούς στην ιστορία της EuroLeague, εκείνος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ το 2015 στη Μαδρίτη. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με +9 (63-54) στο 36'. Κάπου εκεί, όμως, πήρε... φωτιά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με δυσκολα και «καυτά» σουτ έκανε την ανατροπή για τους Πειραιώτες, οδηγώντας τους στον μεγάλο τελικό.

2) Το back-to-back είχε... come-back!

Στον τελικό του 2013, η Ρεάλ προηγήθηκε με +17 (10-27). Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έτσι όπως του... αρέσει. Με αυταπάρνηση, μαχητικότητα και ρεσιτάλ τριπόντων από τον Βασίλη Σπανούλη, οι Πειραιώτες έκαναν τρομερό come-back, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης για δεύτερη σερί σεζόν, επικρατώντας με σκορ 100-88

1) Ο άθλος στην Πόλη

Πρόκειται για την κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών σε επίπεδο EuroLeague και όχι μόνο. Συναρπαστικό φινάλε, βγαλμένο από ταινία, αλλά ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Η νίκη του Δαυίβ επί του Γολιάθ στον τελικό του 2012. Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε στο 28' με +18 (53-35). Κάπου εκεί όμως οι "ερυθρόλευκοι"... ξύπνησαν. Με αυτοθυσία, παίζοντας όλοι για έναν και ένας για όλους, κατόρθωσαν να γυρίσουν το ματς, φτάνοντας στον τίτλο με το περίφημο «πεταχτάρι» του Γιώργου Πρίντεζη σχεδόν στηνν εκπνοή.