Μπαρτζώκας: «Θα παλέψουμε για την πρόκριση, να είστε σίγουροι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά το 72-59 επί της ΤΣΣΚΑ, έστειλε το μήνυμα στον κόσμο για το μέλλον.

Μπαρτζώκας: «Θα παλέψουμε για την πρόκριση, να είστε σίγουροι»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά τη σπουδαία εμφάνιση και νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είπε: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου και όλη την ομάδα. Τους φιλάθλους μας και το προπονητικό τιμ για αυτή τη νίκη. Μια τεράστια νίκη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Χρειαζόμασταν να παλέψουμε να δώσουμε μάχες για κάθε κατοχή. Είχαμε 19 επιθετικά ριμπάουντ, 6 τάπες αναγκάσαμε την ΤΣΣΚΑ να κάνει 21 λάθη. Είναι προφανές ότι σε κάθε σημείο του παιχνιδιού έπρεπε να παλέψουμε και το κάναμε σωστά.

Τα highlights του Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-52 (vid)

Όπως λέω συνέχεια πρέπει να ξεχάσεις αυτό το ματς. Πιστεύω και η ποιότητα του αγώνα ήταν λίγο χαμηλή. Όμως πρέπει να ξεχνάς τι γίνεται. Έτσι είναι στην Ευρωλίγκα, ήταν ένα τυπικό δεύτερο παιχνίδι σε μια διπλή εβδομάδα. Γι’ αυτό και η ποιότητα ήταν λίγο χαμηλή. Έπρεπε να χαμηλώσουμε λίγο τον ρυθμό του αγώνα, να δώσουμε πολλές μπάλες στο χαμηλό ποστ και να δημιουργήσουμε από εκεί, γιατί χάσαμε τους δύο βασικούς μας δημιουργούς στο πικ εν ρολ. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7 και να ευχηθώ καλή τύχη στον Σπανούλη, γιατί την Παρασκευή θα χειρουργηθεί».

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-59: Και οι εννέα ήταν υπέροχοι!

Ερωτηθείς για το τελευταίο που είπε στους παίκτες του πριν το ματς και το πρώτο μετά τον αγώνα απάντησε: «Τους είπα ότι δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε. Κατεβήκαμε με 9 και τον Αλέξανδρο που είναι 17 ετών. Σημασία είχε να παλέψουμε σε κάθε κατοχή, να μείνουμε ενωμένοι και να προσπαθήσουμε. Ο κόσμος περίμενε από μας να είμαστε μαχητές και στο τέλος έδωσα συγχαρητήρια γιατί αυτό που ζητήσαμε το κάναμε».

Ιτούδης: «Πολλά μπράβο στον Ολυμπιακό»

Σχετικά με την διάθεση που έδειξε η ομάδα του στην άμυνα είπε: «Όταν λείπουν πολλοί παίκτες έρχεται μια συσπείρωση που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Φυσικά και θέλουμε να γίνουμε καλύτερη αμυντική ομάδα. Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι, κρατήσαμε την ΤΣΣΚΑ στους 4 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάνανε πολλά λάθη κι εμείς, αλλά είναι φυσικό. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεις τον αντίπαλο. Για παράδειγμα η Άλμπα και η Ζενίτ σούταραν πολύ καλά, σε αυτό όμως ευθυνόμαστε κι εμείς».