Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος κατά Μπερτομέου

Θέση για τη διαμάχη του Δημήτρη Γιαννκόπουλου με τον Τζόρντι Μπερτομέου πήραν οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος κατά Μπερτομέου

Οι δύο πρώην πρόεδροι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σχετικά με την κόντρα του υιού του Παύλου, Δημήτρη, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague και πήραν το μέρος του Δημήτρη τονίζοντας ότι τα όσα ισχυρίζεται ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τα είχαν επισημάνει από το 2002 και πλέον, 16 χρόνια μετά δικαιώνονται πανηγυρικά.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«

«Με προσοχή και έκπληξη διαβάσαμε την χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωλίγκας και των υπόλοιπων ομάδων-μετόχων η οποία μέσα σε όλα έλεγε πως δεν θέλουν την οικογένεια μας ως μέρος της διοργάνωσης.

Με τις ομάδες-μετόχους όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συμπορευτεί με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση επενδύοντας όλοι μαζί μεγάλα κεφάλαια με μοναδικό γνώμονα τον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνθηση του μπάσκετ. Ουδέποτε ανά τα χρόνια δεν έχουν υπάρξει διενέξεις και αντιπαλότητες ανάμεσα μας.

Η οικογένεια μας ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού το 1987. Τριανταένα χρόνια μετά έχουμε επενδύσει οικογενειακώς πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε κάνει τον Παναθηναϊκό μας την πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά και της ίδιας της διοργάνωσης της Ευρωλίγκας από την ίδρυσή της κατά δήλωση του κ. Μπερτομέου.

Τριανταένα ολόκληρα χρόνια δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος της οικογένειας μας, ήθος και αρχές που μεταλαμπαδεύσαμε στην ομάδα, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε και στους φιλάθλους μας. Τριανταένα χρόνια μετά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλει τις αρχές της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της οικογένειας του Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης μας αποτελεί την συνέχεια της οικογένειας σε όλα τα επίπεδα και τον επάξιο μπροστάρη του Παναθηναϊκού.

Δεν πρέπει να ξεχνάει ο κ. Μπερτομέου ότι από το 2002 έχουμε εκφράσει τις έντονες διαφωνίες μας στο μοντέλο της Ευρωλίγκας. Δεκαέξι χρόνια μετά δικαιωνόμαστε πλήρως για την αποτυχία της διοργάνωσης.

Ως Παναθηναϊκός, πρωτίστως μας ενδιαφέρει η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός και σε δεύτερη μοίρα βάζαμε τα αγωνιστικά και οικονομικά αποτελέσματα, για αυτό και τόσα χρόνια συνεχίζαμε και συμμετείχαμε στην διοργάνωση.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, το πρόβλημα είναι η έλλειψη σεβασμού και η προσβολή της αξιοπρέπειας τόσο της οικογένειάς μας όσο και του Παναθηναϊκού, κάτι που για εμάς τους Γιαννακόπουλους είναι κόκκινη γραμμή. Εφόσον ακόμα υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά μας, τα «τεχνοοικονομικά» θέματα λύνονται. Τα ηθικά όχι.

Καλούμε την διοίκηση της Ευρωλίγκας να παραδειγματιστεί από τον αλληλοσεβασμό και την αξιοπρέπεια που διέπουν τις σχέσεις των μετόχων από την σύσταση της ECA και να επανορθώσει εμπράκτως την ασέβεια της προς όλα τα μέλη της οικογένειάς μας και του συλλόγου.

Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο κύκλος του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα κλείνει οριστικά και αμετάκλητα.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς,
Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας