Φωνάζουν τα άγρια για να διώξουν τα ήμερα...

Αυτό που γίνεται στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ δεν έχει προηγούμενο με την ομάδα που έχει επιβάλλει τη δική της «χούντα» να φωνάζει αντί να σκύψει το κεφάλι και να αφήσει την μπόρα να ξεσπάσει. 

Φωνάζουν τα άγρια για να διώξουν τα ήμερα...

Σε τρεις μέρες διεξάγεται ένα μεγάλο ντέρμπι στο κλειστό του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ένα ματς που θα έπρεπε να δεσπόζει στο πρόγραμμα της Basket League, όμως με τους χειρισμούς του «ισχυρού» στο παρασκήνιο Παναθηναϊκού και των ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, δυστυχώς δε θα γίνει αφού ο Ολυμπιακός -ορθά- αποφάσισε να σταματήσει να συμμετάσχει στο παιχνίδι τους που είναι στημένο.

Σε μια κανονική χώρα τα όσα συνέβησαν πέρυσι, αλλά κυρίως τα όσα συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια θα είχαν τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Και όλα αυτά επειδή δε μιλάμε για απλές παρασπονδίες αλλά για μεγάλο θράσος το οποίο ξεπερνάει τα όρια. Από τη μια πλευρά οι εμπρηστικές συνεχόμενες δηλώσεις του χρηματοδότη του Παναθηναϊκού και από την άλλη η αδιαφορία της Ομοσπονδίας έχουν φέρει το ελληνικό μπάσκετ στο σημείο μηδέν.

Στα τελευταία επεισόδια της φαρσοκωμωδίας που ζούμε είδαμε μέχρι και παίκτες του Παναθηναϊκού να κρατάνε μπλούζα που πικάρει τους συναδέλφους τους στον Ολυμπιακό. Και μάλιστα σε μια περίοδο που τα πνεύματα έχουν οξυνθεί αρκετά μετά την κοινή πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο στους πάγκους της Εθνικής Ελλάδος και του Παναθηναϊκού.

Ο Πιτίνο απάντησε για τους διεθνείς του Ολυμπιακού: «Δεν μου αρέσει να μην με σέβονται»

ΕΟΚ και Παναθηναϊκός αποφάσισαν να μην κρατήσουν ούτε τα προσχήματα και αφού βλέποντας ότι με τις κινήσεις της Πολιτείας η «βασιλεία» τους τελειώνει, επιδιώκουν να κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να στείλουν μήνυμα ότι παραμένουν οι «ισχυροί» του παιχνιδιού.

Η απολογία του Βουγιούκα για την φωτογραφία του που προσβάλει τον Ολυμπιακό (pics)

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό ο μεγαλομέτοχος της ομάδας από το καλοκαίρι ισχυρίζεται ότι εκείνος έριξε τον Ολυμπιακό στην Α2 για να γνωρίζει την αποθέωση των οπαδών του Παναθηναϊκού, δεν έχει βρεθεί ακόμα ένα αρμόδιο όργανο προκειμένου να εξετάσει το προφανές: Τη μεγαλύτερη αλλοίωση πρωταθλήματος που γνώρισε ποτέ σε ομαδικό άθλημα η χώρα από την απόφαση ενός ανθρώπου να μην κατέβει η ομάδα του στο γήπεδο μόνο και μόνο για να μηδενιστεί και να κληρωθεί στα πλέι οφς με τον Ολυμπιακό.

Ρίχνει «λάδι στη φωτιά» ο Γιαννακόπουλος με εμπρηστική ανάρτηση για τους «τρεις» του Ολυμπιακού

Αυτό συνέβη την περασμένη σεζόν όμως αν και ακούγεται συνεχώς από τον άνθρωπο που κατέβασε αυτή την ιδέα, κανείς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί προκειμένου να γίνει μια έρευνα για το πως διαμορφώθηκε η τελική κατάταξη του περσινού πρωταθλήματος.

Μέσα σε όλη αυτή την τοξικότητα ο Ολυμπιακός πάει σε τρεις μέρες στο ΟΑΚΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Σε έναν αγώνα που οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να αναγάγουν σε γεγονός της χρονιάς, αφού αντίπαλοί τους θα είναι αυτοί που παίζουν με τον ιδρώτα των παικτών του τόσα χρόνια και τους χλευάζουν ή πολλές φορές τους πολεμούν βρώμικα.

Στην Ελλάδα ο Πιτίνο: «Εισαγωγή για την Εθνική ο Παναθηναϊκός»

Απέναντι σε ένα προπονητή ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν τους κορόιδεψε και τώρα ζητάει και τα ρέστα με δηλώσεις ότι δεν του αρέσει να μην τον σέβονται. Απέναντι σε έναν ολόκληρο μηχανισμό που τα τελευταία χρόνια έχει πει κι έχει γράψει τα χειρότερα για την ομάδα του Πειραιά. Από το ότι πήραν δύο ευρωπαϊκά υπό την επήρεια ντόπας, μέχρι ότι ευθύνονται για όσα δεινά έχουν οι άλλοι δημιουργήσει.

Η προπαγάνδα τις τελευταίες μέρες έχει πιάσει «κόκκινο» από το «πράσινο» στρατόπεδο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού οφείλουν να δουν τον αγώνα αυτόν σαν τελικό και να δώσουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος, χάσουν - κερδίσουν, ο κόσμος τους θα εκτιμήσει την προσπάθειά τους.

Η Παρασκευή είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού να αποδείξει ότι δεν ανέχεται από κανένα να παίζει με το όνομα του συλλόγου. Και να βάλει τα «άγρια» στη θέση τους...