Mπόλντγουϊν: «Μπορώ να είμαι ηγέτης στον Ολυμπιακό»

Ο Γουέιντ Μπόλντγουϊν μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε σε αυτά που μπορεί να δώσει στην ομάδα του. 

Mπόλντγουϊν: «Μπορώ να είμαι ηγέτης στον Ολυμπιακό»

Στην ιστοσελίδα Eurohoops παραχώρησε συνέντευξη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Γουέιντ Μπόλντγουϊν. Ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις ως παίκτης των "ερυθρολεύκων" και δήλωσε το τι μπορεί να προσφέρει φέτος στην ομάδα του Πειραιά.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το μπάσκετ γενικά στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό;

“Δεν είχα ιδέα για την αγάπη που υπάρχει εδώ. Είναι η αφρόκρεμα. Είναι σπουδαίοι επαγγελματίες όλοι όσοι παίζουν στην Ευρωλίγκα. Είναι ένα πρωτάθλημα που χαίρει σεβασμού. Αυτό το ανακάλυψα αμέσως. Σαν Αμερικανός που έρχεται στην Ευρώπη, έχεις την εντύπωση ότι το ΝΒΑ είναι το καλύτερο των καλυτέρων, όμως μια νέα εμπειρία σε μαθαίνει νέα πράγματα και η Ευρωλίγκα είναι ένα σκληρό θηρίο, οπότε είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση, είμαι έτοιμος για την πρόκληση και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε”.

-Ήταν λίγο σοκ το γεγονός πως τόσοι πολλοί παίκτες από το ΝΒΑ ήρθαν φέτος στην Ευρωλίγκα;

“Νομίζω πως ήταν λίγο σοκαριστικό. Στο ΝΒΑ είναι 14 με 15 παίκτες που μπορούν να είναι στο ρόστερ, οπότε είναι η πιο ανταγωνιστική δουλειά στον κόσμο. Όταν όμως έρχεσαι εδώ δεν κάνεις βήμα πίσω. Το επίπεδο ανταγωνισμού είναι τεράστιο, οπότε όσοι έρχονται εδώ ξέρουν πως το επίπεδο είναι πάνω από τον πήχη και θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί”.

-Ποιος περιμένεις να είναι ο ρόλος στου στην ομάδα; Ξέρουμε πως είσαι σκόρερ, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από εσένα σε ό,τι έχει να κάνει με την δημιουργία…

“Ξεκάθαρα. Θεωρώ πως το παιχνίδι μου είναι all around παιχνίδι και μπορώ να μοιράσω ασίστ, να κατεβάσω ριμπάουντς, να συνεισφέρω στην άμυνα, στο σκοράρισμα και να είμαι ηγέτης. Αυτός ήμουν πάντα, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τα οτιδήποτε χρειάζεται η ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται ριμπάουντ και πόντους; Μπορώ να το κάνω. Η ομάδα χρειάζεται ένα παίκτη να βάλει τους υπόλοιπους στο παιχνίδι; Μπορώ να το κάνω αυτό. Χρειάζεται κάποιος να σταματήσει τον αντίπαλο στην άμυνα; Μπορώ να το κάνω. Βάζοντας όλα αυτά τα πράγματα μαζί, μπορώ να τα κάνω”.

-Σκεπτόμενος πως ο Ολυμπιακός έχει πολλούς νέους παίκτες, πιστεύεις πως δίνεται μάχη με τον χρόνο προκειμένου να δημιουργήσετε ένα σύνολο με συνοχή; Θεωρείς πως οι προσδοκίες είναι ψηλά γιατί πρόκειται για μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν;

“Οι προσδοκίες πρέπει να είναι υψηλές. Μιλάμε για την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν 18 ομάδας. Στα πλέι οφς μπαίνουν 8. Αυτοί οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είμαστε όλοι καινούργιοι. Κάποιοι δεν έχουν παίξει ξανά εδώ, όπως εγώ. Άλλοι έχουν, αλλά είμαστε όλοι καινούργιοι. Η χημεία είναι κάτι σημαντικό για εμάς και μέσα από τον χρόνο θα τα καταφέρουμε. Είναι δύσκολο να βρεις αμέσως χημεία με όλους, όμως όσο πιο γρήγορα τα καταφέρουμε, μάθουμε τους ρόλους μας, βάλουμε στην άκρη το “εγώ” μας και όλα αυτά, θα είμαστε μια καλή ομάδα”.

-Σας φαίνεται έστω και λίγο περίεργο το γεγονός πως έχετε τόσο ξεκούραστο πρόγραμμα; Στις περισσότερες εβδομάδες θα παίξετε μόνο ένα παιχνίδι.

“Μου θυμίζει το κολέγιο. Στο κολεγιακό μπάσκετ παίζεις μόνο 30 με 35 παιχνίδια τη σεζόν, οπότε μου θυμίζει αυτό. Είμαστε στο επαγγελματικό επίπεδο και νομίζω πως θα μας κάνει καλό, γιατί θα έχουμε περισσότερο χρόνο να προπονηθούμε, να πάρουμε στα σοβαρά κάθε παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε νίκες”.

-Φαντάζομαι πως θα σας ρωτάνε συχνά για αυτό. Πιστεύεις πως θα φτάσετε μέχρι τα πλέι οφς;

“Φυσικά και πιστεύω πως θα μπούμε στα πλέι οφς. Νομίζω πως κανείς δεν πρέπει να μπαίνει σε μια σεζόν πιστεύοντας πως δεν θα μπει στα πλέι οφς. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, στο προπονητικό επιτελείο και σε όλους όσους εμπλέκονται με τον Ολυμπιακό ότι παλέψουμε για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο”.

-Τι σου αρέσει στην ομάδα;

“Τι μου αρέσει στην ομάδα; Θέλεις όλη τη λίστα;”

-Ναι.

“Χρειάζεται όλη την λίστα… Λοιπόν μου αρέσουν οι προσωπικότητες που έχουμε στην ομάδα, όλοι είμαστε λίγο διαφορετικοί και με αυτό θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε τόσο εκτός, όσο και εντός παρκέ. Μου αρέσει ο τρόπος του προπονητικού επιτελείου. Μου αρέσει που είμαστε αφοσιωμένοι. Μου αρέσει το γήπεδο, μου αρέσουν οι οπαδοί που έχουμε. Μου αρέσει το περιβάλλον γύρω μας και νομίζω πως με όλα αυτά τα πράγματα που είναι καλά θα ενωθούμε μεταξύ μας και όταν το κάνουμε θα είμαστε χαρούμενοι”.