Διαψεύδει τις επαφές με προπονητές ο Ολυμπιακός - Διευθυντής στο... παρκέ ο Σπανούλης

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο του Πειραιά και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η ονοματολογία για τον διάδοχό του βρίσκεται στα... κόκκινα!

Διαψεύδει τις επαφές με προπονητές ο Ολυμπιακός - Διευθυντής στο... παρκέ ο Σπανούλης

Γιώργος Μπαρτζώκας, Τσάβι Πασκουάλ, Σιμόνε Πανιτζιάνι! Τρεις προπονητές τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν παντού ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του κόουτς Μπλατ.

Σίγουρα και οι τρεις εξετάζονται από τη διοίκηση της ομάδας του Πειραιά και είναι άξιοι αναφοράς αφού αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά της Ευρώπης, όμως ακόμα δεν έχει γίνει άνοιγμα σε κανέναν.

Ο Ολυμπιακός, ο Μπλατ και ο Βασιλακόπουλος

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι σίγουρα πρόθεση των αδερφών Αγγελόπουλων είναι να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος θέλουν πάντα το καλύτερο για την ομάδα κάτι που έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή πάντως εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για τη διαδοχή του Μπλατ και σίγουρα δεν θα πάρουν βιαστική απόφαση για τον αντικαταστάτη του αφού θα πρέπει να κάνουν μεγάλη έρευνα προκειμένου ο Ολυμπιακός να μην την πατήσει και πάλι, κάτι που συνέβη με τον Αμερικανοϊσραηλινό.

Προς Θεού, δεν εννοούμε ότι ο κύριος Μπλατ δεν είναι καλός προπονητής. Το αντίθετο, όταν είχε συμφωνήσει με την ομάδα του Πειραιά ήταν ο κορυφαίος ελεύθερος της αγοράς, όμως όπως σας έχουμε γράψει ξανά ήταν τέτοιες οι συγκυρίες που δεν του επέτρεψαν να παράγει έργο στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας.

Δεν έχουν μιλήσει με κανέναν

Σας γράψαμε νωρίτερα σήμερα ότι από τον Ολυμπιακό ακόμα δεν έχουν κάνει επαφή με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε άμεσα και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχει γίνει επαφή με κανέναν προπονητή. Αυτή τη στιγμή στον πάγκο είναι ο Κεμζούρα, ένας άνθρωπος με προπονητική εμπειρία ο οποίος ξέρει την ομάδα καλά αφού ήταν ο βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ. Η ομάδα λοιπόν θα πάει με τον Λιθουανό στο ματς με την Βαλένθια την Παρασκευή 11/10 και παράλληλα θα διεξάγεται έρευνα αγοράς για τους «μνηστήρες» της θέσης. Ψηλά στη λίστα παραμένουν οι Μπαρτζώκας και Πασκουάλ όμως σημειώστε ότι εξετάζονται όλοι οι ελεύθεροι προπονητές από τη διοίκηση.

Το πότε και αν θα αντικατασταθεί ο Κεμζούρα είναι ακόμα άγνωστο, όμως στην ΚΑΕ θεωρούν ότι θα γίνει το καλύτερο προκειμένου ο Ολυμπιακός να εμφανίσει ξανά το πρόσωπο που τον έκανε μεγάλο και τρανό στην Ευρώπη.

Τι γίνεται με τους παίκτες

Όσο δεν υπάρχει συνομιλία με κάποιον προπονητή, δεν τίθεται και θέμα παικτών στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα πάει με το ρόστερ που διαθέτει στους αγώνες με τη Βαλένθια και τη Ζενίτ, αφού δεν είναι δυνατόν να φύγουν κάποιοι παίκτες προτού μάθουμε τον αντικαταστάτη του Μπλατ.

Δηλαδή να γίνει κάποια αντικατάσταση και μετά να έρθει ένας νέος προπονητής ο οποίος δεν θα συμφωνεί με τις αλλαγές και θα ζητήσει νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και άπαντες επιθυμούν να «τρέξουν» τα θέματα με όση περισσότερη ασφάλεια γίνεται.

Για αυτό και ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα παρθούν βιαστικές αποφάσεις και ότι η διοίκηση έχει μεν δύσκολο έργο προκειμένου να «σουλουπώσει» την ομάδα και να την κάνει ανταγωνιστική στη δύσκολη κούρσα της Euroleague, όμως θα πράξει με γνώμονα το καλύτερο για την ίδια την ΚΑΕ και τους οπαδούς της.

Διευθυντής στο... παρκέ ο Σπανούλης

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει προταθεί στον Σπανούλη να αναλάβει χρέη γενικού διευθυντή. Δεν αποκλείεται άλλωστε και τη νέα σεζόν ο αρχηγός να παραμείνει στο ρόστερ και να συνεχίσει να κατευθύνει τους συμπαίκτες του μέσα από το παρκέ...