Μπλατ και Ολυμπιακός: Μια σχέση αγάπης που δεν τράβηξε ποτέ...

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποχώρησε από την ομάδα του Πειραιά στην οποία ήρθε με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά ποτέ  δεν κατάφερε να μπει στη φιλοσοφία της και με τις αποφάσεις του άλλαξε όλο της το dna.

Μπλατ και Ολυμπιακός: Μια σχέση αγάπης που δεν τράβηξε ποτέ...

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ποτέ δεν ήταν μέτριος προπονητής. Αντίθετα, είναι ένας από τους κορυφαίους που δούλεψαν ποτέ στην Ευρώπη και ο ερχομός του στον Ολυμπιακό είχε σκορπίσει μόνο χαμόγελα στις τάξεις της διοίκησης και των οπαδών.

Οι διαθέσιμες λύσεις για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Όταν ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους» η ομάδα ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης. Με σταθερή παρουσία στα final four της Euroleague, με ματς - σταθμούς στην σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης και με όνομα από εκείνα που τρόμαζαν τους αντιπάλους.

POLL: Ποιος θα ήταν ο ιδανικός για αντικαταστάτης του Μπλατ;

Ωστόσο, αν και το ξεκίνημά του ήταν ιδανικό, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Πέρυσι ο Ολυμπιακός έδειχνε πανίσχυρος στην αρχή της Euroleague. Έκανε δύο εκτός έδρας νίκες με τη Χίμκι και την Μπασκόνια και όλοι έγραφαν για «εποχή Μπλατ» στο λιμάνι και τα σχετικά.

Όμως η σεζόν στη συνέχεια κύλησε απογοητευτικά. Ο Ολυμπιακός βασανίστηκε τόσο από εξωαγωνιστικά προβλήματα, όσο και από τις επιλογές του προπονητή του. Αρκεί να πούμε ότι παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σταθερό ρόλο και ήταν από αυτούς που παρέσυραν την ομάδα στα δύσκολα, έμεναν παρατεταμένα στον πάγκο και δεν έβρισκαν ρόλο στο ρόστερ. Τρανό παράδειγμα ο Μάντζαρης που αποχώρησε.

Ντέιβιντ Μπλατ: Ένα τρανό παράδειγμα δύναμης και θάρρους

Φυσικά και δεν ήταν εύκολο για τον Μπλατ να περάσει τις ιδέες του στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Την ώρα που στον Ολυμπιακό άπαντες καλούνταν να μπουν στο πνεύμα του προπονητή τους, ο ίδιος μάθαινε ότι πρέπει να δώσει έναν αγώνα ζωής και θα έπρεπε στο εξής να κρατά δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Όποιος θεωρεί εύκολο να αντιμετωπίζει κάποιος τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας και παράλληλα να έχει να διαχειριστεί την πίεση που προσφέρει ένας πάγκος σαν αυτόν του Ολυμπιακού, τότε δεν έχει ιδέα για το τι μιλάμε.

Ο Μπλατ προσπάθησε, πάλεψε, όμως φάνηκε από τον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας ότι δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Και είναι ιδανική η στιγμή που οι δύο πλευρές αποφάσισαν να «χωρίσουν» τους δρόμους τους, αφού σε περίπτωση μιας ακόμα ήττας της ομάδας στα επόμενα δύο παιχνίδια που θεωρητικά είναι από τα εύκολα της διοργάνωσης, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα είχε ξεκινήσει μια ακόμα «ανθρωποφαγία» στο λιμάνι και ο εξαίρετος Ντέιβιντ Μπλατ θα άκουγε τα απίστευτα.

Ο Μπλατ λοιπόν ήρθε σε κακή στιγμή στον Ολυμπιακό. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον σύλλογο ο οποίος πέρυσι δέχθηκε ανελέητο πόλεμο από Μέσα που ελέγχει ο βασικός αντίπαλος της ομάδας του Πειραιά και που κατάφεραν να μπερδέψουν πολύ περισσότερο την ήδη «ανακατεμένη» ομάδα.

Ο τρόπος που οι δύο πλευρές χώρισαν είναι φιλικός. Είναι δεδομένο ότι ο Μπλατ χαίρει της άκρας εκτίμησης των Ολυμπιακών, όπως και το ότι ο Ολυμπιακός θα είναι για πάντα στην καρδιά του κόουτς.

Όμως η ζωή είναι σκληρή και γεμάτη διδάγματα: Ένα από αυτά είναι ότι αν αγαπάς κάποιον πραγματικά, τότε για την ευτυχία του μπορείς να ζήσεις και μακριά του...

Έτσι αισθανόμαστε πολλοί για την περίπτωση του Μπλατ. Ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας πραγματικός μαχητής και ένας αξιαγάπητος κύριος...