Ντέιβιντ Μπλατ: Ένα τρανό παράδειγμα δύναμης και θάρρους

Το «διαζύγιο» του Ολυμπιακού με τον Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορεί να μειώσει την προπονητική αξία του κόουτς, αλλά ούτε και να «σβήσει» τα μαθήματα ζωής που πρόσφερε σε όλους μας. 

Ντέιβιντ Μπλατ: Ένα τρανό παράδειγμα δύναμης και θάρρους

Είναι δύσκολη η σημερινή ημέρα για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες αποφάσισαν να πάρουν «διαζύγιο» με τον Ντέιβιντ Μπλατ έπειτα από συζήτηση μαζί του, κάτι που πρότεινε και ο ίδιος ο κόουτς στη διοίκηση. Ένα διαζύγιο που ήρθε με βαριά καρδιά και από τις δύο πλευρές.

Oλυμπιακός: Τέλος ο Μπλατ

Ο κόουτς Μπλατ έμεινε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» για μια ολόκληρη σεζόν κι ένα παιχνίδι... Τόσο διήρκεσε η θητεία του η οποία βάσει αποτελεσμάτων δεν ήταν επιτυχημένη αφού ο Ολυμπιακός πέρυσι δεν κατάφερε να μπει στα play offs της Euroleague.

Όμως ποιος μπορεί να κατηγορήσει για αυτό τον Ντέιβιντ Μπλατ; Έναν άνθρωπο που την ώρα που υπέγραφε με τον σύλλογο του Πειραιά δεν ήξερε ότι λίγες εβδομάδες αργότερα η ζωή του θα άλλαζε ριζικά.

Με Κεμζούρα κόντρα στη Βαλένθια - Υποψήφιος διάδοχος ο Μπαρτζώκας

Με τον ερχομό του στον Πειραιά o Μπλατ έπρεπε να διαχειριστεί δύο νέες καταστάσεις. Έναν σύλλογο που ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής στην Ευρώπη και ένα θέμα υγείας από αυτά που συγκλονίζουν τον ασθενή. Ο ίδιος έδειξε αξιοζήλευτη τόλμη, θέλησε να περάσει τις ιδέες του για το μπάσκετ στους παίκτες του, ενώ φέτος τον Σεπτέμβριο μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημά του εμπνέοντας πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι τα βάφουν μαύρα στην πρώτη δυσκολία.

Αυτό δεν ισχύει για τον Αμερικανοισραηλινό προπονητή που έδειξε έμπρακτα τη σημασία του να μάχεται κάποιος κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Δεν είναι εύκολο αυτό που ζει ο Μπλατ τον τελευταία χρόνο και είναι προς τιμήν του το γεγονός ότι δε σκέφτηκε ποτέ να παρατήσει τη ζωή του, όπως είναι προς τιμής του συλλόγου που του εμπιστεύθηκε την ομάδα και φέτος.

Η ζωή όμως είναι γεμάτη ανατροπές κι έπειτα από την ήττα από την Βιλερμπάν οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην πορευτούν μαζί. Η πορεία του Ολυμπιακού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την προπονητική αξία του Μπλατ, όσο χάλια και αν παρουσιάστηκε η ομάδα στο παρκέ. Ο ίδιος δεν είχε ούτε έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν εξαιτίας μιας σειράς αστάθμητων παραγόντων.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα κάθεται στο εξής όρθιος στο παρκέ του ΣΕΦ. Η απουσία του θα είναι εμφανέστατη για όσους τον είχαν σε εκτίμηση πριν έρθει στον Πειραιά.

Το θάρρος, η τόλμη και η αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις δυσκολίες θα είναι παράδειγμα για όλους μας.

Κόουτς, μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι να σε έχει πάντα ο Θεός καλά και δυνατό. Να συνεχίσεις να είσαι λαμπρό παράδειγμα και να παραδίνεις μαθήματα ζωής.

Ένα δάκρυ για τη φυγή σου και μια αγκαλιά για τη συνέχεια...