Οι διαθέσιμες λύσεις για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Οι προπονητές της Euroleague που κυκλοφορούν ελεύθεροι και εξετάζονται από τον Ολυμπιακό...

Οι διαθέσιμες λύσεις για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει μπει και επίσημα από το απόγευμα της Κυριακής 6/10 στη μετά - Μπλατ εποχή και οι υπεύθυνοι του συλλόγου ψάχνουν να βρουν τον κόουτς με τον οποίο θα πορευτεί η ομάδα.

Το μόνο δεδομένο μέχρι στιγμής είναι ότι στο παιχνίδι της ερχόμενης Παρασκευής, 11/10 με τη βαλένθια στον πάγκο του Ολυμπιακού θα κάθεται ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μπλατ, Κεστούτις Κεμζούρα.

Η διοίκηση της ομάδας ωστόσο έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με προπονητές που έχουν μεγάλη εμπειρία στην Euroleague και είναι βέβαιο ότι ψάχνουν την καλύτερη επιλογή για τον πάγκο της ομάδας του Πειραιά.

Τα δεδομένα για τον αντικαταστάτη του Ντέιβιντ Μπλατ

Αυτή τη στιγμή τα ονόματα που είναι επικρατέστερα για να διαδεχθούν τον Μπλατ ή για να είμαστε πιο ακριβείς τα ονόματα στα οποία εστιάζουν οι διοικούντες του Ολυμπιακού, είναι τρία:

Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας κόουτς εκτός του ότι ξέρει καλά την ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας, έχει αφήσει από την προηγούμενη θητεία του ανοιχτούς... λογαριασμούς, αφού ο τρόπος με τον οποίο τερματίστηκε η συνεργασία των δύο πλευρών δεν ήταν και ο ιδανικότερος. Η διοίκηση προτίθεται να τον εμπιστευθεί ξανά όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει διάθεση να γίνουν και κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, πράγμα που δε φαντάζει και απίθανο.

Μπαφές για Μπλατ: «Κύριος και μάγκας»

Από εκεί και πέρα, ένα άλλο όνομα που εξετάζεται είναι αυτό του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Ισπανός κόουτς έχει τεράστια εμπειρία στην Euroleague, μετά τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό δεν έχει βρει ομάδα, ενώ στα θετικά είναι ότι από τη θητεία του στους «πράσινους» γνωρίζει και τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας, πράγμα που του δίνει ένα συν. Σε αυτά, προσθέστε και το γεγονός ότι ενδεχόμενη συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι και μια επικοινωνιακή νίκη απέναντι στους «πράσινους», ειδικά εφόσον ο Ολυμπιακός επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Η τρίτη λύση είναι ο Γιάσμιν Ρέπεσα, μια λύση που βρίσκεται πίσω στην προτίμηση των διοικούντων, όμως δεν παύει να είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση. Ο Ρέπεσα από την ημέρα που άφησε τον Μπούντουτσνοστ δεν έχει βρει ομάδα και αποτελεί μια εναλλακτική για τον Ολυμπιακό.