Τα δεδομένα για τον αντικαταστάτη του Ντέιβιντ Μπλατ

Ο Ολυμπιακός και ο Ντέιβιντ Μπλατ ακολουθούν πλέον διαφορετικούς δρόμους αφού οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ποια τα δεδομένα για τον αντικαταστάτη του κόουτς Μπλατ. 

Τα δεδομένα για τον αντικαταστάτη του Ντέιβιντ Μπλατ

Ήταν ίσως επιβεβλημένη μια αλλαγή προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακού. Όχι επειδή η σεζόν μόλις ξεκίνησε και οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν το στραπάτσο στην έδρα της Βιλερμπάν, αλλά επειδή από τα φιλικά κιόλας η ανησυχία για τη φετινή κατάσταση της ομάδας ήταν έκδηλη.

Oλυμπιακός: Τέλος ο Μπλατ

Ο κόουτς Μπλατ είχε να διαχειριστεί ένα μπάτζετ το οποίο ήταν στα περσινά επίπεδα. Οι επιλογές του όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος φαίνεται να μπέρδεψαν περισσότερο την ομάδα, παρά να τη βοήθησαν.

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από ένα καλό πεντάρι που θα έδινε ανάσες στο βαρύ χαρτί της ομάδας που ακούει στο όνομα του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Μπλατ εμπιστεύθηκε τον άπειρο Χαπ και «βάφτισε» πεντάρι τον Ρούμπιτ ο οποίος αγωνίζεται στο «4». Ότι είχε κάνει δηλαδή και πέρυσι με τον Λεντέι.

Με Κεμζούρα κόντρα στη Βαλένθια - Υποψήφιος διάδοχος ο Μπαρτζώκας

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν θέληση να αποκτήσουν τον Σλούκα για τη θέση του πόιντ γκαρντ. Ο Έλληνας παίκτης παρέμεινε στην Φενέρ και τελικά ανανέωσε ο Τσέρι ενώ αποκτήθηκε ο Μπάλντγουιν ο οποίος δεν έχει παίξει ποτέ μπάσκετ εκτός ΗΠΑ.

Δηλαδή στις δύο θέσεις που η ομάδα «φώναζε» ότι ήθελε ενίσχυση, η ομάδα του Πειραιά εμπιστεύθηκε δύο καλαθοσφαιριστές που αποτελούν «στοιχήματα».

Ολυμπιακός: Το αντίο του Μπλατ στους παίκτες του

Οι επιλογές αυτές θα κληθούν να αξιολογηθούν από το νέο προπονητή. Ο Ολυμπιακός μιλάει ήδη με κάποιους διαθέσιμους κόουτς. Στην κορυφή της προτίμησης των προέδρων είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Όμως για να επέλθει συμφωνία τόσο με τον κόουτς Μπαρτζώκα, όσο και με οποιονδήποτε άλλο, θα πρέπει να γίνει συζήτηση και για τις προσθήκες και τις αποχωρήσεις στο ρόστερ.

Ντέιβιντ Μπλατ: Ένα τρανό παράδειγμα δύναμης και θάρρους

Αυτό θα είναι το «κλειδί» στις συζητήσεις με τους υποψήφιους. Οι πρόεδροι δείχνουν ότι η ομάδα δεν δουλεύει στον αυτόματο όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Και είναι δεδομένο ότι πριν καταλήξουν σε συμφωνία με κάποιο προπονητή, πρώτα θα έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και για τις αλλαγές που θα ζητήσει στο έμψυχο δυναμικό.

Την Παρασκευή πάντως στον πάγκο θα κάθεται ο Κεμζούρα. Η ομάδα θα πρέπει να πάρει τη νίκη με τη Βαλένθια για να βρει την ηρεμία της. Εξελίξεις αναμένονται σύντομα. Τόσο για την άκρη του πάγκου, όσο και για μέσα στο παρκέ...